doorbellEen ander onderdeel van je voordeur dat ‘slim’ gemaakt kan worden is de bel. Zo heeft Ring bijvoorbeeld een videodeurbel, die rechtstreeks in verbinding staat met je smartphone, tablet of computer. De meest luxe editie kan high definition-beelden vanuit de camera rechtstreeks naar je mobiele device streamen. Je kunt daarbij tevens communiceren met degene die voor de deur staat. Op die manier kun je potentiële inbrekers die aanbellen om te controleren of er iemand thuis is, de indruk geven dat je thuis bent, ook al verblijf je ergens anders.

Is een camera bij je deurbel nog niet genoeg, dan heeft Ring nog een heleboel andere opties voor extra beveiliging, zoals motion-sensors en overige camera’s.

Een alternatief voor Ring is bijvoorbeeld de Skybell. Met deze deurbel kun je eveneens via je smartphone reageren op iemand die op de bel drukt. En hij is uitgerust met een HD-camera, een motion sensor, een microfoon en een speaker. Dat betekent dat je waar dan ook ter wereld kunt communiceren met degene die bij je op de stoep staat. De bel werkt tevens in combinatie met andere smart home-producten van onder meer Nest en Amazon.

Wilt u er meer over weten? Klik dan hier voor een uitgebreid achtergrondartikel.