Een slimme voordeur: het slot

Om een huis binnen te komen moet je sowieso een deur door en ook daar zijn direct een aantal smart home-toepassingen voor te vinden. Sleutels zijn daarbij overbodig, want het openen kan nu ook met bijvoorbeeld je smartphone of je vingeradruk.

De Smart Lock van August staat in verbinding met je smartphone, die daardoor automatisch werkt als sleutel wanneer je thuiskomt of weggaat. Je kunt ook ‘virtuele sleutels’ uitdelen aan vrienden en familieleden, waarbij je helemaal zelf instelt op welke tijdstippen (of complete perioden van dagen of weken) zij je huis binnen mogen komen. Met behulp van de app word je daarnaast altijd op de hoogte gehouden van wie er wanneer binnenkomt en weer weggaat.

De tweede generatie Smart Locks van August werkt ook in combinatie met Apple HomeKit. Er is tevens ondersteuning voor Google Home van Google en de Alexa van Amazon.

Een ook in Nederland verkrijgbaar alternatief is de Smart Lock van Nuki. De virtuele sleutels werken daarbij op ongeveer dezelfde manier. Je kan bijvoorbeeld altijd toegang geven aan je vrouw en kinderen, maar de babysitter alleen op zaterdagmiddag binnenlaten. En je kan alle activiteiten via een app in de gaten houden. Het Smart Lock kan binnen een paar minuten op het bestaande deurslot gemonteerd worden.

Bron: smarthomemagazine.nl