Gisteren was mijnoverheid.nl groot nieuws in de kranten en journaals.
Maar wat is nu dat mijnoverheid?

MijnOverheid is uw persoonlijke website voor overheidszaken. U kunt via MijnOverheid bijvoorbeeld een seintje krijgen over de APK-keuring van uw auto, controleren hoe u bij de gemeente geregistreerd staat of de status van uw vergunningsaanvraag volgen. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. √Čn u logt gemakkelijk in met uw DigiD.

Wat kan ik doen met MijnOverheid?

U ziet in 1 oogopslag welke gegevens de overheid van u heeft vastgelegd. En wilt u berichten van de overheid digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox op MijnOverheid. Ook kunt u de status van uw lopende zaken bij de overheid bekijken. Hoe staat het bijvoorbeeld met de aanvraag van uw bouwvergunning of kapvergunning?

Welke gegevens vind ik op MijnOverheid?

Op MijnOverheid vindt u bij Persoonlijke gegevens bijvoorbeeld:

1. uw registratie in de Basisregistratie personen
2. hoe lang u recht hebt op een uitkering
3. welk inkomen de Belastingdienst van u heeft geregistreerd
4. taxatieverslagen van de WOZ-waarde van uw woning
5. welke voertuigen op uw naam staan
Klopt er iets niet, dan ziet u bij welke instantie u terecht kunt om uw gegevens aan te passen.

Het activeren van MijnOverheid is niet moeilijk, je hoeft hiervoor alleen maar in het bezit te zijn van een persoonlijke DigiD. Heb je nog geen DigiD, dan moet je deze eerst zelf aanvragen. Om je te kunnen registeren moet je 3 eenvoudige stappen doorlopen.

Stap 1. Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd met je persoonlijke DigiD op MijnOverheid.nl moet je ermee akkoord gaan dat je voortaan post van de overheid digitaal ontvangt in een Berichtenbox binnen MijnOverheid.

Stap 2. Je geeft een e-mailadres op (niet verplicht), zodat je notificaties kunt ontvangen van nieuwe berichten in jouw Berichtenbox of eventuele wijzigingen in je lopende zaken. Om te controleren of het e-mailadres echt van jou is krijg je direct een e-mail met daarin een code, deze voer je vervolgens in op het scherm.

Stap 3. Als laatste wordt er gevraagd om een gebruikersnaam die je kunt gaan gebruiken. Het registeren van een gebruikersnaam is niet verplicht, je logt namelijk altijd in met je DigiD.

Heeft u nog vragen, schroom dan niet deze voor te leggen aan onze Vraagbaak