Probeer eerst de volgende stappen. Als u problemen blijft ondervinden, kunt u hier meer geavanceerde stappen proberen: Problemen met netwerkverbindingen oplossen.

De probleemoplosser voor netwerken gebruiken
Probeer het probleem samen met Windows op te lossen. Selecteer de Startknop en selecteer Instellingen > Network & internet > Status > Probleemoplossing voor netwerken onder Netwerkinstellingen wijzigen.

Als dat niet werkt en u een vaste verbinding gebruikt, controleert u of beide uiteinden van de Ethernet-kabel goed zijn aangesloten op de pc en de router of modem.

Hebt u problemen bij het tot stand brengen van een Wi‑Fi-verbinding?

1.Controleer of Wi-Fi is ingeschakeld. Selecteer de Startknop en selecteer Instellingen > Network & internet > Wi‑Fi om dit te controleren. Selecteer vervolgens Beschikbare netwerken weergeven. Als het gewenste netwerk wordt weergegeven, selecteert u dit en klikt u op Verbinding maken.

2.Controleer of de fysieke Wi-Fi-schakelaar op uw laptop is ingeschakeld. (Meestal wordt met een lampje aangegeven of Wi-Fi is ingeschakeld.)

3.Selecteer de Startknop , selecteer Instellingen > Netwerk & internet > Vliegtuigstand en schakel de vliegtuigstand uit als deze is ingeschakeld.

4.Ga verder naar de router of het toegangspunt toe.

Als geen van deze dingen werkt, start u uw Wi-Fi-router opnieuw op. Dit moet een van de laatste dingen zijn die u probeert.

U kunt ook proberen verbinding te maken met een mobiel netwerk. Selecteer de Startknop en selecteer Instellingen > Netwerk & Internet , en kijk of Mobiel netwerk in de lijst met instellingen verschijnt.

Wordt de naam van uw Wi-Fi-netwerk thuis niet weergegeven?

Controleer of uw router zo is ingesteld dat deze de naam van het netwerk uitzendt:

1.Sluit uw pc met een Ethernet-kabel aan op uw router.

2.Open uw webbrowser en voer het IP-adres in van uw draadloze router. (Bijvoorbeeld 192.168.1.1 of 172.16.0.0. Controleer de documentatie bij uw router om het standaard-IP-adres te achterhalen.)

3.Meld u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord, en controleer vervolgens of er een optie met de aanduiding SSID-uitzending inschakelen, Draadloze SSID-uitzending of iets dergelijks is ingeschakeld. Deze instelling is vaak op een pagina met instellingen voor draadloze netwerken te vinden.

Bron: microsoft support