Download automatisch uw muziek, foto's en bestanden op uw pc, telefoon en tablet, zelfs als u een telefoon of tablet met Android hebt, een iPhone of een iPad. De app Microsoft Telefoonassistent voor Windows 10 helpt u bij het instellen, zodat u alle inhoud op al uw apparaten hebt, en alles zonder kabels.

Als de app is geïnstalleerd, opent u de Telefoonassistent: selecteer de Startknop en selecteer Telefoonassistent of typ telefoonassistent in het zoekvak op de taakbalk.

Al uw spullen zijn op al uw apparaten
Dit is wat er beschikbaar is op uw pc, uw telefoon en de tablet zodra alles is ingesteld:

Foto's Met de functie in de OneDrive-app om vanaf uw camera materiaal te uploaden, komt elke foto die u met uw telefoon of tablet neemt, automatisch terecht in uw Foto’s-app op uw Windows 10-pc.

Muziek Sla uw muziekbestanden op in OneDrive, speel ze overal af.

Notities en Office-documenten. Maak een notitie in OneNote op uw pc, telefoon of tablet, en alles wordt met elkaar gesynchroniseerd. Hetzelfde geldt voor Office-documenten. U hoeft geen bestanden meer te verplaatsen en later wijzigingen samen te voegen.

Apps die overal werken
Microsoft Telefoonassistent laat u ook zien hoe u andere apps kunt instellen die op uw apparaten werken:

Cortana. Uw digitale persoonlijke assistent is altijd bij u en staat altijd klaar om te helpen. Als u achter uw pc zit, vraagt u Cortana om u eraan te herinneren melk te kopen en om u er later via uw telefoon weer aan te herinneren als u op weg bent naar huis.

Opmerking
Cortana is alleen beschikbaar in bepaalde landen/regio's.

Outlook. Krijg toegang tot uw e-mail, agenda, contactpersonen en bestanden vanuit al uw accounts in de Outlook-app voor een Android-telefoon of -tablet, iPhone of iPad.

Skype. Voer gratis videogesprekken en stuur gratis berichten via Wi-Fi.

Bron: Microsoft Support