Google Maps parkeren: zo werkt het
Na het parkeren van uw auto opent u Google Maps.
U drukt vervolgens op de blauwe stip van uw huidige locatie. In het menu dat in beeld verschijnt, selecteert u de ‘Je parkeerplaats opslaan’-optie. Vervolgens wordt er op de kaart automatisch een label geplaatst met de parkeerlocatie van je auto.

google maps parkeren


Zo’n label werkt natuurlijk alleen als je auto op een platte parkeerplek zonder extra verdiepingen staat. In een parkeergarage loop je nog steeds het risico te verdwalen. Gelukkig is ook daar een oplossing voor gevonden. Je kunt bij je parkeerplek een label instellen met extra informatie, zoals ‘Derde verdieping’ of ‘Links achterin’, voor extra duidelijkheid.

Mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je de labels en aantekeningen ook een herinnering én een afbeelding geven. Met een foto is de parkeerplek nog makkelijker terug te vinden. Die foto wordt overigens automatisch aan het einde van de dag getoond.

Hoewel Google de functie vooral neerzet als geschikt voor autogebruikers, kun je ‘m ook prima gebruiken voor je fiets. Ben je ‘s avonds altijd lang aan het zoeken in de fietsenstalling, dan kun je bij het parkeren van je fiets even een label instellen.

Bron:  androidplanet.nl