Douane ReizenReisbagage: waar moet ik op letten
Vliegt u naar Nederland? Waar moet u op letten met uw reisbagage? Lees wat u wel of niet zo maar mee mag nemen op uw vlucht naar Nederland. In de app leest u heel overzichtelijk de regels over geneesmiddelen, geld, etenswaren, drank, tabak, dieren, planten en nog veel meer. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen binnen de EU reizend en van buiten de EU komend. De app bevat een handig overzicht van de EU-landen en de uitzonderingsgebieden.

Omrekenen en aankoopbonnen bewaren
Met de app kunt u heel praktisch valuta, volume en gewicht omrekenen naar euro's en in Nederland gangbare eenheden (zoals kg, liter). Neemt u eerder gekochte producten mee op reis, dan kunt u foto’s van uw aankoopbonnen in het bonnenboekje in de app bewaren. Zo kunt u bij terugkomst in Nederland laten zien dat u producten voorafgaand aan uw reis hebt gekocht. Voor die producten betaalt u geen belasting.

Offline bruikbaar
De app is ook offline prima te raadplegen, want in het buitenland heeft u mogelijk niet altijd internetbereik. Alleen voor updates en het volgen van hyperlinks naar een aanvullende informatie is een internetverbinding nodig.

De app is ontwikkeld door de belastingdienst en beschikbaar voor Android en Apple.