GoogleEen nieuwe pc aangeschaft, of heeft u graag een online back-up van belangrijke bestanden? Met Google Drive Back-up en Sync wordt het binnenkort een stukje makkelijker.

Google Drive Back-up en Sync binnenkort beschikbaar

Tot nu toe werd Google Drive vooral gebruikt als de plek om losse bestanden op te slaan, maar met de start van een nieuwe tool wil Google gebruikers aanmoedigen de dienst breder te gebruiken. Op 28 juni worden Back-up en Sync gelanceerd, waarmee u een compleet archief van uw Windows- of Mac-pc kunt uploaden naar de servers van Google.

De software is voorlopig alleen voor Windows en macOS computers beschikbaar en vervangt Google Drive en Google Foto’s voor beide platformen. Die software richtte zich op het synchroniseren van specifieke mappen. Zo kon je bestanden gemakkelijk en automatisch laten uploaden zodra je ze wijzigde. Die functie blijft aanwezig, maar wordt uitgebreid met nieuwe modules. Je kunt nu voor het eerst gemakkelijk elk bestandstype uploaden naar je Google Drive.

Nadat je Google Drive Back-up en Sync opent, selecteert u van welke mappen en bestanden u een back-up wilt maken. Vervolgens worden die gegevens automatisch geüpload en opgeslagen door Google. Overigens kent Drive wel een serieuze beperking: de gratis versie van de dienst biedt 15GB opslagruimte. Dat is voor de gemiddelde back-up al gauw te weinig. Hoewel er opties zijn voor meer opslagruimte, moet je hiervoor wel betalen.

Bron: androidplanet.nl