Direct WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram vanuit je browser gebruiken? Dat gaat heel eenvoudig in de nieuwste versie van de Opera Browser.

opera softwareWaarschijnlijk maak je dagelijks gebruik van Google Chrome, Edge of Safari om over het web te surfen. Vooral Google Chrome is populair, met een marktaandeel van bijna 50 procent. Opera volgt op flinke afstand, ondanks dat de browser op veel platforms beschikbaar is en regelmatig interessante nieuwe functies introduceert. Zoals bijvoorbeeld een ingebouwde adblocker en de optie om gratis en onbeperkt van een VPN gebruik te maken.

De meest recente toegevoegde handigheid is afkomstig van de experimentele Neon-browser van Opera en heeft inmiddels ook zijn weg gevonden naar de ‘normale’ variant. Als je de nieuwste versie van Opera installeert, zie je in de zijbalk niet meer alleen je bladwijzers, geschiedenis en extensies, maar ook snelkoppelingen naar je favoriete chat-apps. Door met de rechtermuisknop te klikken, kun je kiezen welke apps je wilt gebruiken, zoals WhatsApp, Facebook Messenger en Telegram.

Door op de app te klikken, kun je hem activeren en toegang geven tot de camera en microfoon van je (desktop)computer. In het geval van WhatsApp verschijnt er een QR-code in beeld, die je met de app op je iPhone scant om de webversie van de app te activeren. Bij Facebook Messenger log je in met je mailadres/telefoonnummer en wachtwoord, en bij Telegram gebruik je hiervoor je telefoonnummer. Vervolgens kun je gemakkelijk vanuit de browser alle drie de chat-apps gebruiken, zonder dat je steeds naar je telefoon hoeft te grijpen. Het enige wat je hoeft te doen, is overstappen naar een andere browser.

Bron:iphoned.nl