De nieuwe Google-app AutoDraw gebruikt kunstmatige intelligentie om krabbels te herkennen, zodat je ze in duidelijke plaatjes kunt omzetten.

autodraw shareimage

AutoDraw is een nieuwe online tool van Google die op elke telefoon, tablet of computer werkt. Je tekent bijvoorbeeld iets wat lijkt op een fiets en bovenin beeld raadt Google wat je bedoelt. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende fietsen die door 'getalenteerde illustratoren' zijn gemaakt en die er ongetwijfeld een stuk strakker en duidelijker uitzien. Door één van de suggesties te kiezen, verdwijnt je krabbel en verschijnt de professionele tekening in beeld.

Googles AutoDraw herkent al honderden tekeningen, maar is verre van compleet. In de toekomst komen er meer objecten, figuren en dieren bij. Overigens staat Google open voor kunstenaars die hun werk willen indienen voor de app, dat kan via deze site. Naast AutoDraw kun je in de app ook tekenen zonder suggesties. Je kunt selecties maken, vormen plaatsen en tekst toevoegen. Ook is het mogelijk om geplaatste objecten te draaien en te vergroten en krijg je keuze uit tientallen kleuren om de krabbels te verfraaien.

Experiment met kunstmatige intelligentie

AutoDraw maakt gebruik van dezelfde technologie achter QuickDraw. In dit Google experiment kreeg de speler zes woorden om te tekenen. Per tekening was er 20 seconden de tijd voor simpele krabbels, waarna de AI van Google probeerde te raden wat het was, als een soort Pictionary tegen de computer. Zowel die game als het AutoDraw-experiment geeft de kunstmatige intelligentie input om verschillende tekeningen te herkennen.

Bron:bright.nl