De start-up Duo uit New York heeft een slimme spiegel ontwikkeld die we allemaal wel in onze slaapkamer of badkamer willen hebben hangen. Het 27-inch scherm komt zelfs met zijn eigen persoonlijke assistent.

Duo’s 27-inch spiegel beschikt over een full hd-resolutie en komt met zijn eigen persoonlijke assistent, genaamd Alfred. De spiegel is maar 1,9mm dun en kan middels touch bediend worden. Het besturingssysteem, HomeOS, is ook door het bedrijf zelf ontwikkeld en er is zelfs een SDK beschikbaar voor ontwikkelaars.

Via swipes op het scherm en spraakcommando’s kan de spiegel je muziek bedienen, smart home-apparatuur aansturen, informatie van apps en diensten opvragen en video’s afspelen. Bovenin het scherm zien we een Applet Bar terug waarmee je snel toegang krijgt tot de favoriete apps. De persoonlijke assistent, Alfred, is ook naar eigen wens af te stellen. Zo heb je keuze uit een man of vrouw, kun je zelf de naam kiezen en het accent bepalen, en kun je zelfs de mate van humor selecteren.

De Duo slimme spiegel kan sinds deze week besteld worden en moet in oktober worden geleverd. Voor de smart mirror moet momenteel 399 dollar betaald worden, wat 200 dollar minder is dan de winkelprijs die we uiteindelijk kunnen verwachten.

Ga naar Youtube voor een instructievideo.

Bron: smarthomemagazine.nl