Foto’s voor Mac zorgt ervoor dat alle foto’s netjes in één bibliotheek worden geplaatst. Vanuit de applicatie kun je eenvoudig foto’s delen naar bijvoorbeeld Twitter, Facebook en mail. Toch kan het zijn dat je de foto’s handmatig wilt exporteren. Dit is vooral ook het gevalt wanneer je een foto wilt toevoegen aan een document, of gewoon extern bewaren op een USB-stick of harde schijf.

Het exporteren gebeurt in dit geval altijd naar Finder, bij slechts enkele foto's kun je een bestaande map of het bureaublad hiervoor gebruiken. Uiteraard kun je ook een aparte map aanmaken. Daarnaast kun je ook een externe harde schijf kiezen bij het exporteren, hierdoor worden de foto's en video onmiddellijk extern bewaard.

Video's en foto’s exporteren op een Mac via een sleepbeweging

Je kunt op twee manieren de inhoud exporteren, het eenvoudigste is één of meerdere items te selecteren en deze uit de applicatie te slepen naar Finder of bureaublad. Dit doe je vooral wanneer je snel een foto wilt bewaren zonder gedoe. Deze procedure kan ervoor zorgen dat niet de volledige kwaliteit wordt geëxporteerd.

Uitgebreid video's en foto’s exporteren

Wanneer je niet wilt slepen kun je ook uitgebreid de foto's exporteren. Open hiervoor de Foto’s voor Mac applicatie en navigeer naar het albumoverzicht, een album of je bibliotheek. Wil je een heel album exporteren dan volstaat het om het album in het overzicht te selecteren, wil je specifiek één of meerdere foto’s exporteren dan kun je deze selecteren. Meerdere kun je selecteren door de command⌘-toets ingedrukt houden en te klikken.

Bron: appletips.nl