De web- en Android-versie van Google Drive bieden de optie om back-ups te beheren. In deze dienst vindt u een apart Back-up-knopuw, waar u alle opgeslagen data van apps terugvindt.

Google Drive back-up beheren

Google Drive wordt gebruikt om back-ups van apps en games op te slaan, zodat u de data niet kwijt raakt als uw smartphone het begeeft of u een ander toestel neemt. Back-ups van apps als WhatsApp worden automatisch in Google Drive opgeslagen en maken het mogelijk om chatgeschiedenis, foto’s en video’s terugzetten op een nieuw toestel. Het was echter nog niet mogelijk om de back-ups te bekijken in Google Drive, maar dat is veranderd.

Wanneer u de webversie van Drive opent en inlogt met uw Google-account, dan zie u aan de linkerkant het tabblad ‘Back-ups’ staan. Klikt u hierop, dan kunt u checken welke back-ups er in uw Drive zijn opgeslagen. Op Android vind u de map terug in het hamburgermenu.

Bovenaan de map staat de back-up van uw huidige toestel, met daaronder app-backups en opgeslagen data van eerdere smartphones. Tik op een back-up, dan ziet u wat er precies opgeslagen is en hoeveel ruimte de data in beslag neemt. Ook is het mogelijk om handmatig een back-up uit Drive te verwijderen.

Het kan echter zijn dat de Backups-map nog niet zichtbaar is. Het lijkt erop dat Google de functie geleidelijk uitrolt, wat betekent dat iedereen er binnenkort mee aan de slag kan. Zorg in ieder geval dat u de laatste versie van de Google Drive-app hebt geïnstalleerd.

Bron:androidplanet.nl