google trips1Google heeft kortgeleden de app Trips uitgebracht voor iOS en Android. De app verzamelt gegevens van de Google-account van de gebruiker, om informatie en tips te geven over reizen.
De app moet volgens Google zorgen voor "minder gedoe" bij het plannen van een reis, schrijft het techbedrijf in een blogpost. Daardoor zouden reizigers meer kunnen genieten van "welverdiende vakanties".

In Google Trips kunnen gebruikers snel gegevens inzien over hun vlucht en hotelboeking, mits die via een Gmail-account zijn gedaan, en tips over activiteiten en restaurants terugvinden.

Voor de tweehonderd meest bekende toeristensteden heeft Google ook dagtrips samengesteld. Toeristen krijgen daarbij de populairste bezienswaardigheden te zien en andere lokale bijzonderheden. Gebruikers kunnen ook zelf een dagplanning maken.

Alle gegevens voor de app worden verzameld uit het Google-account van de gebruiker. Daarbij wordt gekeken naar reserveringen in Gmail en planningen die zijn gemaakt in Google Calendar.

Google Trips verzamelt bijvoorbeeld vluchtgegevens via een bevestigingsemail van de website waarop vliegtickets zijn gekocht. Een hotel- en autoreservering worden ook op basis van e-mails zichtbaar.

Wilt u er meer over weten? Op youtube vindt u een informatie video.