IoT DevDe CES, dé internationale technologiebeurs, is deze week van start gegaan. Op de beurs presenteren meer dan 3.800 bedrijven allerlei innovatieve gadgets. Hieronder de vijf interessante hebbedingetjes op een rij.

De slimme haarborstel
Haarverzorgingsbedrijf Kérastase brengt in samenwerking met elektronica-expert 's werelds eerste 'smartborstel' uit. In de Hair Coach zitten onder meer een microfoon en verschillende sensoren zodat de haarborstel herkent wat voor soort haar de gebruiker heeft en of dit bijvoorbeeld wel op de juiste manier gekamd wordt. De borstel stuurt deze informatie vervolgens naar een app, die daar berekeningen op loslaat en de gebruiker een haarkwaliteitscijfer geeft en tips om dit cijfer op te krikken.

De digitale oppas

Speelgoedmaker Mattel komt met een zelfdenkende babyfoon, een volgende stap in het integreren van speakers en microfoons in de thuisomgeving. De Aristotle werkt hetzelfde als de eerder aangekondigde Google Home en Amazon Echo, maar is gespecialiseerd in het luisteren naar baby's en kinderen. Mattel zegt dat de Aristotle voor je bijhoudt wanneer je baby zijn laatste verschoning heeft gehad, kan opmerken wanneer hij wakker wordt om hem vervolgens weer in slaap te sussen met een slaapliedje en kinderen kan voorlezen. De handigste functie is misschien wel dat de Aristotle weet wanneer de luiers op zijn en vervolgens automatisch via internet nieuwe bestelt.

 

De 'super intelligente' oordopjes

De Nuheara IQbuds zijn draadloze geluiddempende oortelefoons met een twist. Door de technologie in de oordopjes kan de gebruiker kiezen wat hij wil horen. Zo kan hij bijvoorbeeld in een drukke kroeg de stem van zijn gesprekspartner isoleren en het rumoer eromheen uitzetten. Ook kunnen de dopjes daarom gebruikt worden in het verkeer, omdat de verkeersgeluiden en bijvoorbeeld muziek even goed te horen zijn. De ontwikkelaars hebben een jaar geleden meer dan een miljoen euro opgehaald met hun idee en zijn nu klaar om de koptelefoons op de markt te brengen.

De doucheapp

Met de app en de afstandsbediening van Moen kan je binnenkort vanaf je telefoon alvast je douche aanzetten voordat je ook maar een stap uit bed hebt gezet. Via de timerfunctie kan je daarnaast bepalen wanneer de douche uit moet gaan, ideaal vooral als je een kind hebt dat te lang onder de douche staat. Ook kan je via de app het water laten voorverwarmen, zodat je niet meer hoeft te wachten op warm water zodra je de douche instapt.

De geurrobot

De NeOse Pro is een 'optische neus', een robot die herkent wanneer het voedsel in je koelkast aan het rotten is. Via een rubber slangetje stuurt de NeOse geurmoleculen naar sensoren die vervolgens de informatie naar je iPhone stuurt. In een app kan je zien of je melk nog drinkbaar is. De robot is voorlopig alleen nog bedoeld voor zakelijk gebruik, maar technologiewebsite The Verge denkt dat het apparaat opgepikt zal worden door koelkastfabrikanten.

Bron:  ad.nl