Afdrukken

LeEco Smart Road Bike en LeEco Smart Mountain Bike

Het Chinese LeEco, u misschien wel bekend van de LeEco Pro 3, heeft op de CES in Las Vegas een heuse Android-fiets  aangekondigd. Deze twee slimme fietsen met Toray T700 carbon fiber-frame 'draaien' op Android en zullen ergens in het tweede kwartaal in de Verenigde Staten beschikbaar komen. De prijs is helaas niet bekend gemaakt.

Het betreft een gewone fiets en een mountainbike die beide een 4 inch-scherm ingebouwd hebben waarop een aangepaste versie van Android 6.0 Marschmallow op draait, te weten BikeOS. Niet de fiets maar het touchscreen wordt aangedreven door een quad-core Qualcomm Snapdragon 410-processor en voorzien van de nodige energie door een accu van 6.000mAh. Het touchreen is IP54-gecertificeerd, waardoor deze enigszins stof- en spatwaterdicht is.

Verder beschikken de fietsen over zowel GPS als Glonass voor locatiebepaling en navigatie. Er zijn ook een kompas, accelerometer en barometer aanwezig. Deze en andere sensoren geven je de mogelijkheid om verschillenden zaken te meten zoals de snelheid van de wielrotatie. Ook kunnen ANT+-hartslagmeters worden gekoppeld.

Qua software hebben de LeEco Smart Bike-eigenaren de beschikking over navigatie via de HERE WeGo-app. Verder kun je zowel online als offline muziek luisteren en communiceren via walkie-talkie met andere LeEco Smart Bike-eigenaren. Natuurlijk kun je ook gegevens inzien over je afgelegde fietskilometers en deze delen met anderen via de bijbehorende app.

Bron: Androidworld