Afdrukken

Advertenties op websites, velen vinden het vervelend, maar dit is echter wel de manier waarop websites hun inkomsten generen en zo het bestaan van de website kunnen garanderen. Echter zijn er ook een hoop ongevraagde pop-ups en advertenties die kunnen worden getoond die vage zoekresultaten en reclame tonen.

Ook kan de zoekbalk in bijvoorbeeld Safari of chrome worden omgetoverd tot een vreemde zoekmachine. Je zoekt dan niet via Google of Yahoo, maar via een vage website. Dit alles heeft niets te maken met de website in kwestie die je bezoekt, maar komt door een soort van SPAM die je via een (illegaal) gedownload bestand op je Mac hebt gekregen. Deze Adware is hardnekkig en moeilijk te verwijderen omdat deze de .plist-bestanden en overige instellingen zomaar kunnen wijzigen. 

Gelukkig is er een applicatie ‘Anti-Malware‘, die deze vervelende adware kan verwijderen zonder gedoe. Anti-Malware is tegenwoordig in handen van Malwarebytes en werd eerder ‘AdwareMedic’ genoemd. De app werd ontworpen door een Mac gebruiker die zich ergerde aan deze vorm van spam en het resultaat mag er zijn.

Hoe verwijder je Adware en malware?

• Download gratis de applicatie
• Sleep de app naar je map ‘Programma’s’
• Open de applicatie
• Klik vervolgens op de knop ‘Scan’
• Onmiddellijk gaat de app opzoek naar vervelende Adware en malware

Zodra er iets is gevonden kun je dit in de lijst selecteren en verwijderen door op de knop ‘Remove selected’ te klikken. Je Mac is nu vrij van vervelende Adware die Safari, Chrome en andere browsers kunnen beïnvloeden. Anti-Malware van Malwarebytes is een gratis applicatie en volledig veilig in gebruik. 

Bron: appletips.nl