Afdrukken

Kent u ze allemaal, die handige toetscombinaties voor de Mac?
De redactie van dutchcowboys.nl zette ze op een rijtje.

1. Command-H: De vensters van het programma op de voorgrond verbergen. Heel handig op je werk als er iemand voorbij loopt.

2. Command-Spatiebalk: Spotlight! Je kunt natuurlijk ook drukken op het loepje bovenin je scherm, maar deze toetsencombinatie is veel sneller.

3. Command-Shift-3 of 4: Schermafbeelding maken van je hele scherm (3) of selecteer zelf het gedeelte waar je een screenshot van wil maken (4).

4. Command-Komma: Open het voorkeuren-scherm van het programma op de voorgrond. Zo opent bij deze combinatie het Instellingen-scherm in Chrome en het voorkeuren scherm in Finder.

5. Command-OptionāŒ„-Control-Aan/uit-knop: Alle programma's stoppen en de Mac uitzetten. Als documenten nog niet zijn opgeslagen, wordt dit eerst gevraagd.

6. Command-(Shift)-F3: Programma's opzij schuiven. Handig als je even snel op je bureaublad moet zijn. Als je Shift erbij indrukt, schuiven de programma's langzaam weg.

7. Command-Shift-D: In Finder de map Bureaublad openen. Handig!

8. Command-Shift-N: Een nieuwe map aanmaken in Finder.

9. Command-1, 2, 3 of 4: De onderdelen in het Finder-venster weergeven als symbolen (1), lijst (2), kolommen (3) of Cover Flow (4).

10. Command-Delete: Verplaats een bestand naar de prullenbak.

11. Command-Shift-Delete: Prullenmand legen.

12. Command-Q: Het programma waar je in aan het werken bent stoppen.

13. Spatiebalk: Snelle weergave in Finder om een voorvertoning te zien van bijvoorbeeld een foto of document.