Afdrukken

Hoewel de periode voor het gratis upgraden naar Windows 10 op 29 juli verstreek, is het besturingssysteem alsnog te verkrijgen via een speciale pagina van Microsoft. Om deze versie te downloaden, moeten gebruikers alleen aangeven dat zij gebruikmaken van toegankelijkheidsopties.

windows 10Microsoft had de mogelijkheid al eerder aangekondigd, maar vermeldde daar niet bij hoe lang de deadline voor deze manier van upgraden is verlengd en op welke manier deze upgrade zou plaatsvinden. Op een speciale pagina kan de upgrade naar Windows 10 verkregen worden. Daar blijkt nu echter geen bijzondere handeling voor nodig, anders dan een verklaring gebruik te maken van 'ondersteunende technologie├źn'. Daarna is er de mogelijkheid om het setup-bestand direct te downloaden.

De categorie voor ondersteunende technologie├źn blijkt vrij breed. Zo valt volgens Microsoft het hanteren van sneltoetsen al onder dit soort gebruik. De upgrade naar Windows 10 was lange tijd gratis, maar kost nu 135 euro voor de Home-versie en 279 euro voor de Pro-versie. Het blijft onduidelijk hoe lang de mogelijkheid tot het uitvoeren van een gratis update beschikbaar zal blijven.

Om deze upgrade te downloaden klikt u hier.

Bron: tweakers.nl