mail appNu Microsoft de ondersteuning van Windows Live Mail staakt, is het zaak om te kijken naar een alternatief hiervoor. Een daarvan is de app Mail in Windows 10.

Met de app Mail kunt u al uw e-mails, uit Outlook.com, Gmail, Yahoo! en een aantal andere accounts, samenbrengen in één app. Er is dus geen reden meer om naar verschillende websites of apps te gaan voor uw e-mail. En er worden geen advertenties weergegeven, u kunt zich dus concentreren op de dingen die voor u belangrijk zijn.

Om de app Mail te kunnen gebruiken, moet u over een Microsoft-account beschikken. Als u zich op de pc hebt aangemeld met een Microsoft-account, bent u automatisch aangemeld bij Mail en worden alle e-mails weergegeven voor het Microsoft-account.
Dit is de reden waarom het voor elke persoon die samen met u dezelfde pc deelt, belangrijk is zich aan te melden bij de pc met een afzonderlijke Microsoft-account en zich na gebruik ook af te melden. Op deze manier kunt u uw informatie veiliger bewaren en vermijden dat andere personen deze kunnen inzien. Het betekent ook dat u zich niet steeds opnieuw hoeft aan te melden voor verschillende apps wanneer u een andere app wilt gebruiken. U meldt zich één keer aan, en klaar is Kees.