whatsapp logoPrivacy en veiligheid is belangrijk en daarom introduceert Whatsapp in de laatste versie end-to-end encryptie. Met end-to-end encryptie zijn uw berichten, foto's, video's, gesproken berichten, documenten en oproepen veilig en kunnen ze niet in de verkeerde handen vallen.

End-to-end encryptie is beschikbaar als u en uw contact beide gebruik maken van de laatste versie van WhatsApp.

WhatsApp's end-to-end encryptie zorgt ervoor dat alleen u en het contact waarmee u communiceert de berichten kunnen lezen. Niemand ander kan de berichten lezen. Zelfs WhatsApp kan dat niet. Uw berichten worden versleuteld met een specifieke sleutel en slot en alleen de verzender en de ontvanger hebben de sleutel om het slot te openen en het bericht te lezen. Voor extra beveiliging heeft elk bericht een apart slot en sleutel. Voor uw berichten wordt er automatisch gebruik gemaakt van end-to-end encryptie. U hoeft hiervoor geen instellingen te wijzigen of nieuwe beveiligde chats te starten.

Belangrijk: End-to-end encryptie is altijd geactiveerd zolang alle partijen gebruik maken van de laatste versie van WhatsApp. Er is geen manier om de end-to-end encryptie uit te schakelen.