GoogleGoogle heeft Google Foto’s een stukje slimmer gemaakt. Kom u terug van een vakantie? Dan ligt het vakantie-album al voor u klaar.

Vroeger maakten we fysieke albums van vakanties. We drukten al onze foto’s af en zochten de beste uit. Deze plakten we in een boek en we schreven er naast waar het was. Tegenwoordig staan al onze foto’s gewoon in de cloud. Toch stelt Google dat we nu niet veel meer doen dan enkele foto’s selecteren en die via social media delen. We maken geen album, omdat het alsnog teveel werk is om alle foto’s langs te gaan, een selectie te maken en deze op de goede volgorde te leggen. Daarom doet Google Foto’s dit vanaf nu vanzelf.

Het idee is dat Google Foto’s na elke event of vakantie een nieuw album maakt met alleen uw beste foto’s. Hoe de applicatie dit exact bepaalt is wat onduidelijk, maar er wordt ongetwijfeld gekeken naar de mensen op de foto’s en of er bijvoorbeeld gelachen wordt. Net als in een fysiek album kun u ook in deze albums tekst toevoegen aan kiekjes.

Naast de foto’s wordt in het album ook getoond hoe ver u hebt gereisd en met locatiepins kun u zien waar u bent geweest. De pins, teksten en locaties zijn nu ook aan alle oude albums toe te voegen. Als u met een groep op pad bent geweest en niet alleen uzelf foto’s hebt gemaakt, dan kunt u ook anderen uitnodigen om foto’s toe te voegen.

Google Foto’s downloaden kan in de Play Store.U heeft minimaal Android 4.0 nodig om de app te kunnen draaien. Google Foto’s kun u ook in u webbrowser bereiken via deze link.

Binnenkort leest u er in ons kwartaalblad CompuLinks meer over.

Bron: Androidplanet.nl