Windows 10 is sneller en veiliger dankzij Windows Defender en Windows Firewall.

Wanneer u Windows 10 voor de eerste keer opstart, is Windows Defender ingeschakeld en beschermt dit programma de pc door deze te scannen op schadelijke software. Het programma wordt uitgeschakeld als u een andere antivirus-app installeert.

Windows Defender gebruikt realtime-beveiliging om alles te scannen wat u downloadt of uitvoert op de pc. Schakel realtime-beveiliging tijdelijk uit door de Startknop pictogram Start te selecteren en vervolgens Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Defender te selecteren.

Als u specifieke bestanden of mappen wilt scannen, selecteert u deze. Klik vervolgens met de rechtermuisknop (of druk en houd vast) en kies Scannen met Windows Defender. Als Windows Defender iets vindt wat schadelijk kan zijn, ontvangt u een melding in de app met een aanbeveling wat u moet doen om de pc veilig te houden.

Windows Firewall filtert informatie die vanaf internet op de pc terechtkomt en blokkeert programma's die mogelijk schadelijk zijn. U kunt dit uitschakelen door naar het zoekvak te gaan en firewall te typen. Selecteer vervolgens Windows Firewall > Windows Firewall in- of uitschakelen.

Bron: Microsoft