Privacy en online veiligheid gaan hand in hand. En wanneer u internet gebruikt, is het belangrijk om controle te hebben over hoe uw gevoelige, persoonlijk identificeerbare informatie kan worden gevonden.

Op Google Zoeken hebben we al een https://support.google.com/websearch/troubleshooter/3111061?hl=en"}">reeks beleidsregels waarmee mensen de verwijdering van bepaalde inhoud uit Zoeken kunnen aanvragen, met de nadruk op zeer persoonlijke inhoud die, indien openbaar, mensen direct schade kan berokkenen. Maar het internet evolueert altijd - met informatie die op onverwachte plaatsen opduikt en op nieuwe manieren wordt gebruikt - dus ons beleid en onze bescherming moeten ook evolueren.

 

Open toegang tot informatie is een belangrijk doel van Zoeken, maar dat geldt ook voor mensen met de tools die ze nodig hebben om zichzelf te beschermen en hun gevoelige, persoonlijk identificeerbare informatie privé te houden. Daarom werken we ons beleid bij om mensen te helpen meer controle te krijgen over hun online aanwezigheid in Zoeken.

Verzoek om verwijdering van persoonlijk identificeerbare informatie die wordt weergegeven in Google Zoeken

Jarenlang hebben mensen https://support.google.com/websearch/answer/9673730"}">de verwijdering van bepaalde gevoelige, persoonlijk identificeerbare informatie uit Zoeken kunnen aanvragen, bijvoorbeeld in het geval van doxxing of informatie zoals bankrekening- of creditcardnummers die kunnen worden gebruikt voor financiële fraude.

Onder deze nieuwe beleidsuitbreiding kunnen mensen nu https://support.google.com/websearch/answer/9673730"}">verwijdering van aanvullende soorten informatie aanvragen wanneer ze deze in zoekresultaten vinden, inclusief persoonlijke contactgegevens zoals een telefoonnummer, e-mailadres of fysiek adres. Het beleid staat ook de verwijdering toe van aanvullende informatie die een risico kan vormen voor identiteitsdiefstal, zoals vertrouwelijke inloggegevens, wanneer deze wordt weergegeven in zoekresultaten.

De beschikbaarheid van persoonlijke contactgegevens online kan schokkend zijn - en het kan op schadelijke manieren worden gebruikt, ook voor ongewenst direct contact of zelfs fysiek letsel. En mensen hebben ons feedback gegeven dat ze in sommige gevallen de mogelijkheid zouden willen hebben om dit soort informatie uit Zoeken te verwijderen.

Wanneer we verwijderingsverzoeken ontvangen, evalueren we alle inhoud op de webpagina om ervoor te zorgen dat we de beschikbaarheid van andere informatie die algemeen nuttig is, bijvoorbeeld in nieuwsartikelen, niet beperken. We evalueren ook of de inhoud wordt weergegeven als onderdeel van het openbare register op de sites van de overheid of officiële bronnen. In dergelijke gevallen voeren we geen verwijderingen uit.

Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van inhoud van Google Zoeken deze niet van internet verwijdert. Daarom kunt u eventueel https://support.google.com/websearch/answer/9109"}">rechtstreeks contact opnemen met de hostingsite , als u dat prettig vindt.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om ervoor te zorgen dat ons beleid en onze ingebouwde beveiligingen de veranderende behoeften van mensen weerspiegelen en gebruiksvriendelijk zijn. https://blog.google/products/search/giving-kids-and-teens-more-control-over-their-images-search/"}">Naast deze update hebben we bijvoorbeeld onlangs een nieuw beleid uitgerold om mensen onder de 18 jaar (of hun ouder of voogd) in staat te stellen om de verwijdering van hun afbeeldingen uit de zoekresultaten van Google aan te vragen.

Het maximaliseren van de toegang tot informatie en tegelijkertijd mensen in staat stellen controle te houden over hun gevoelige, persoonlijk identificeerbare informatie, is een cruciaal evenwicht dat moet worden bereikt. We zijn van mening dat deze updates een belangrijke stap zijn om dat doel te bereiken en mensen de tools te geven die ze nodig hebben om hun veiligheid en privacy online te beschermen.