Er zijn verschillende manieren om tekst te kopiëren van een website. Het ligt er wel aan met welk apparaat je dit zou willen doen.

Via Google Lens

Deze functionaliteit van Google bestaat al wat langer en functioneert goed. Om het te kunnen gebruiken moet je naar de Google-zoeken app op je smartphone gaan. Tik daar op je cameraknop. Neem vervolgens een foto van de tekst die je zou willen hebben. Selecteer nu de kopieerknop om de tekst te 'vangen' en toe te voegen aan je klembord. Vandaar kan je het overal in kopieren. Er is een handige optie aan toegevoegd, namelijk de knop Kopieren naar computer. Om dit te laten werken, moet je zijn aangemeld bij hetzelfde Google-account op zowel je computer als je telefoon.

iPhone Live-tekst

Apple heeft deze functie nog maar kort geleden gelanceerd. Deze is geintegreerd in iOS 15. Met de Live Tekst-functie kan je eenvoudig tekst kopiëren met de camera. Om ervoor te zorgen dat deze functie is ingeschakeld op je iPhone of iPad, gaat dan naar Instellingen > Algemeen > Taal en regio. Tik daarna op de wisselknop Live-tekst. Maak hierna een foto en tik op de tekst om te kopieren. Zo eenvoudig kan het zijn.

Werk je veel via je computer: gebruik dan deze functie. Dit werkt met Chrome en je kunt er gewoon tekst mee selecteren vanaf een site.