Google gaat stoppen met fotodienst Picasa. Het bedrijf trekt de komende maanden de stekker uit de dienst en gaat zich volledig richten op Google Foto’s.

Picasa

Google schrijft dat het lang heeft moeten nadenken om met Picasa te stoppen. De zoekgigant geeft aan zich liever te concentreren op één fotodienst, omdat Google Foto’s meer functies biedt en beter tussen verschillende platformen werkt. Daarom is er geen plek meer voor Picasa. Wel laat Google Picasa-gebruikers op een eenvoudige manier overstappen.

Gebruikers van Picasa kunnen bij Google Foto’s inloggen waar nu hun foto’s en video’s komen te staan. Hier kunnen zij foto’s blijven uploaden en organiseren. Mensen die Google Foto’s liever niet gebruiken, kunnen terecht bij een webpagina om beelden te bekijken, downloaden of verwijderen. Het maken en bewerken van fotoalbums is voorbehouden aan Google Foto’s.

Google benadrukt dat de veranderingen niet direct worden doorgevoerd. Vanaf 1 mei worden beelden uit Picasa overgezet naar Foto’s. Tot mei krijgt Picasa nog updates van Google.

Bron: Androidplanet.nl