Mircosoft heeft op 16 november het volgende bericht naar buiten gebracht.

We hebben de nieuwe Media Player ontworpen om het luisteren naar en kijken naar uw multimedia-inhoud leuker te maken op Windows 11, en we zijn erg enthousiast om hem aan jullie allemaal voor te stellen! Media Player toont prachtig uw lokale muziek- en videocollecties en complimenteert de nieuwe look en feel van Windows 11.

Het hart van Media Player is een complete muziekbibliotheek waarmee u snel door muziek kunt bladeren en muziek kunt afspelen, en afspeellijsten kunt maken en beheren. Als je muziekcollectie vandaag in Groove Music staat, worden je bibliotheek en afspeellijsten automatisch gemigreerd naar deze nieuwe ervaring. De update naar de nieuwe Media Player vervangt de Groove Music-app.

De speciale afspeelweergave biedt albumhoezen en rijke beelden van artiesten; deze verschijnen ook op het volledige scherm en in minispelerervaringen.

MainScreen

Media Player biedt ook volledige ondersteuning voor browsen, beheren en bekijken van uw lokale videocollectie! Al uw inhoud in de muziek- en videomappen op uw pc verschijnt automatisch in uw bibliotheek, maar u kunt Media Player ook vertellen waar u extra inhoud moet zoeken in de app-instellingen. We hebben ook geoptimaliseerd voor toegankelijkheid, met verbeterde sneltoetsen en toegangstoetsen voor toetsenbordgebruikers en met andere ondersteunende technologie├źn.

Als u vandaag de oude Windows Media Player gebruikt, blijft deze beschikbaar in Windows Tools. We horen graag uw feedback over welke functies van Windows Media Player u graag zou willen zien in de nieuwe app in Feedback Hub (onder Apps > Media Player) .

We zijn op de hoogte van een probleem dat het afspelen vanaf netwerklocaties verhindert, evenals problemen die onder bepaalde omstandigheden van invloed zijn op het bewerken van albummetadata, het sorteren van bibliotheekinhoud met tekens met accenten en UI-elementen die uw app-themavoorkeur niet respecteren.

Kijk uit naar toekomstige updates waarin we van plan zijn nieuwe manieren toe te voegen om door je muziek- en videocollecties te bladeren en je afspeelwachtrij te beheren, en natuurlijk zijn we benieuwd naar al je feedback over hoe we de bibliotheek en afspeelervaringen kunnen blijven verbeteren.