Steeds meer online omgevingen waarin vertrouwelijke gegevens staan, maken gebruik van tweestapsverificatie. Ook HCC stelt deze beveiligingsmethode nu beschikbaar voor het gebruik van webmail van HCC!net. Lees hieronder hoe je dit instelt. 

In de PC-Active edities 319 en 320 is veel aandacht besteed aan tweestapsverificatie, oftewel twee-factor authenticatie (2FA). Belangrijke websites zoals die van banken en verzekeraars vragen behalve je inlognaam en wachtwoord om een tweede manier om te bewijzen dat jij echt degene bent die achter de computerknoppen zit. Ook webmail-omgevingen en social-mediaplatforms geven je tegenwoordig vaak de mogelijkheid om 2FA in te stellen. 

Vrijwillig beveiligd

Omdat ook HCC de digitale veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, biedt ook HCC!net de mogelijkheid tot het instellen van tweestapsverificatie. Zo krijgen HCC-leden de mogelijkheid hun webmail-omgeving extra te beschermen. 2FA is vrijwillig, je kunt er zelf voor kiezen om deze optie te gebruiken. Wij raden het uiteraard wel aan.

Wil je weten hoe het werkt? Lees hier de uitleg.