Toen Windows 10 in 2014 werd aangekondigd, beweerde Microsoft gedecideerd dat Windows 10 de laatste Windows-versie ooit zou zijn en continu nieuwe updates zou krijgen.

En nu blijkt dat Microsoft de Windows 10 update die dit jaar gaat verschijnen zo ingrijpend vindt, dat men terugkomt op dat eerdere besluit en de update omdoopt tot een geheel nieuwe versie: Windows 11.

Onlogisch is dit niet. Windows 10 ondersteunt nieuwe zowel als (ver)oude(rde) hardware en dat kost nu eenmaal moeite. In Windows 11 kan deze ondersteuning voor oude hardware verdwijnen zodat alleen nog moderne hardware ondersteund wordt.

Microsoft heeft aangekondigd, dat Windows 11 op nieuwe computers begin oktober van dit jaar beschikbaar komt. Voor huidige gebruikers van Windows 10 komt er (net zoals Windows 10 dat van Windows 8.1 en Windows 7 was) een gratis update naar Windows 11 mits hun systeem geschikt is. Dat zal gefaseerd eveneens vanaf begin oktober tot ver in de eerste helft van volgend jaar gebeuren.

Enorme ingrepen, zoals bij Windows XP, Vista, 7 en 8, hoef je niet te verwachten. Het zal voornamelijk in visueel opzicht veranderen. Wel wordt het volledig aangepast aan moderne hardware en zijn de eisen daarvoor niet mals (soms zelfs te rigoureus?). Verouderde hardware wordt niet meer ondersteund.

In deze presentatie vertellen wij u er alles over!

Raadpleeg onze agenda om te zien waar in uw buurt u de presentatie kunt bezoeken.

Verder heeft u ook nog de mogelijkheid om deze presentatie online bij te wonen. Dat kan op resp 15 november en 29 november.