Afbeelding1Zaterdagmorgen 9 oktober, 10.00 uur. De deuren van Expo Houten worden voor bezoekers geopend. Bij de entree van zaal 1, waar de HCC!kennisdag plaatsvindt, is het aardig druk. Ook bij het reserveren van een ticket voor een van de presentaties boven ontstaat een lange rij. De presentaties over Windows 11 zijn al vrij snel ‘uitverkocht’.

Er staan nog meer interessante presentaties op het programma, zoals Photoshop Elements, Domotica, Scratch en iOS15 en iPadOS15. Ook voor deze presentaties moeten bezoekers er snel bij zijn.Een van de grote hallen van Expo Houten is omgetoverd tot een gastvrij, innoverend kenniscentrum, waar op een laagdrempelige manier het digitale leven van de leden gemakkelijker, veiliger en leuker wordt gemaakt. Het is een evenement waar kennis en beleving centraal staan en waar HCC en bezoekers met elkaar in contact komen.

HCC!android helpt bij het installeren van de coronacheck-app. HCC!modelbaanautomatisering neemt de bezoekers mee in een van de vele treinen die rijden over de verschillende modelbanen en bij HCC!trainsim waan je je een echte machinist. Wil je weten wie je voorouders zijn en wat ze deden? Je komt meer te weten bij HCC!genealogie. Bij HCC!flightsim staan twee complete cockpits om de sensatie van een vliegtuig besturen te beleven. In de stand van CompUsers wordt op een digitale piano muziek gemaakt en aan de andere kant van de zaal is het geluid van een rondvliegende drone te horen en informeren ze je graag over het besturen van een drone.

Dit alles en nog veel meer zorgde voor een unieke beleving en optimale kennisdeling voor ruim vierhonderd bezoekers, waarvan ruim honderd niet-HCC-leden. Het is een mooie Kennisdag die de bezoekers en de vrijwilligers niet snel zullen vergeten. Op naar de volgende in 2022!