whatsapp logo

Je kunt een foto of video verzenden die uit WhatsApp verdwijnt nadat de ontvanger deze heeft geopend en gesloten in de mediaweergave. Als de ontvanger de mediaweergave sluit, is de media niet meer zichtbaar in de chat en kan deze ook niet meer opnieuw worden bekeken. Foto's en video's voor eenmalige weergave worden niet opgeslagen in de Foto's of Galerij van de ontvanger en ze kunnen ook niet worden doorgestuurd. 

Media voor eenmalige weergave verzenden
  1. Open een individuele chat of groepschat.
  2. Tik op Bijvoegen en tik dan op:
    • Camera om een nieuwe foto of video te maken met je camera. Video's die worden opgenomen in WhatsApp kunnen maximaal 16 MB groot zijn.
    • Galerij om een bestaande foto of video van je telefoon te kiezen.
  3. Tik op 1.
  4. Tik op Verzenden.

Je ziet een ontvangstbewijs Geopend in de chat zodra de ontvanger de foto of video heeft bekeken.

Media voor eenmalige weergave openen
  1. Tik op het bericht met de 1.
  2. Bekijk de foto of video.
  3. Veeg of tik op Terug om de mediaweergave te sluiten.

Je ziet een ontvangstbewijs Geopend in de chat voor media die je al hebt bekeken. Zodra je de mediaweergave sluit, kun je de media niet opnieuw bekijken of rapporteren aan WhatsApp. De media wordt ook niet opgeslagen bij je foto's.