harrybarneveldBARNEVELD - De computer heeft in bijna ieders leven zijn intrede gedaan, ook bij ouderen. Want het is natuurlijk heerlijk als je met je kleinkinderen kunt skypen, als je op het internet allerlei interessante zaken kunt opzoeken, als je via email met anderen in  contact kunt blijven. Maar dan moet de computer, laptop, tablet of smartphone wel datgene doen wat je wilt. En soms loopt dat mis.

Daarom starten Welzijn Barneveld en HCC SeniorenAcademie een nieuwe service: Digitale Hulp. Elke derde dinsdag van de maand vanaf 14.00 uur kan iedereen binnenlopen met vragen over de tablet, smartphone en zelfs over de E-reader. Vrijwilligers van HCC SeniorenAcademie zitten klaar om te helpen. Het leuke is dat men tegelijkertijd met anderen in aanraking komt met dezelfde apparatuur, zodat men ook van elkaars vragen kan leren. Als een vraag niet direct beantwoord kan worden, gaat deze door naar de HCC Vraagbaak en krijgt men antwoord via email of tijdens de volgende inloopbijeenkomst. Deze service is geheel gratis, voor iedereen toegankelijk en start vanaf 14.00 uur. De eerste bijeenkomst is op 16 februari.

Op elke eerste donderdagmiddag van de maand vanaf 13.30 uur, beginnend op 4 februari, is er een bijeenkomst over een computer gerelateerd onderwerp (Windows 10, PC onderhoud, foto’s overzetten, DigiD, etc.). Hier krijgt men een presentatie van ongeveer een uur. Dan is er koffie en daarna volgt een vragenuurtje. Deze bijeenkomst is gratis voor HCC leden. Voor niet leden is het eerste bezoek gratis, daarna zijn de kosten € 5,00 per bijeenkomst.

Harry Kronenberg van de HCC Seniorenacademie: "We organiseren dit omdat in de huidige wereld steeds meer digitaal kan en soms ook moet. Denk bijvoorbeeld aan bankieren, contact met de overheid, verzekeringen, belastingaangifte, enz. Niet iedereen kan even gemakkelijk deze snelle ontwikkelingen bijhouden. Met de HCC SeniorenAcademie willen we mensen ondersteunen en begeleiden in de huidige digitale wereld. HCC staat trouwens voor Hobby Computer Club. HCC biedt mensen die geïnteresseerd zijn in de digitale wereld, diverse ondersteuningsmogelijkheden. Voor informatie over HCC SeniorenAcademie: https://seniorenacademie.hcc.nl/

Zowel de inloopmiddag op de derde dinsdag als de bijeenkomst op de eerste donderdagmiddag van de maand worden gehouden bij Welzijn Barneveld, in de Veluwehal in Barneveld. Opgave is niet nodig, men is van harte welkom.

Meer informatie klik hier