Als u uw vergrendelingsscherm wilt aanpassen aan uw eigen smaak, selecteert u de knop Start en selecteert u vervolgens instellingen > persoonlijke instellingen  > vergrendelingsscherm  . Maak een achtergrond van een favoriete foto of een diavoorstelling, of kies een combinatie van gedetailleerde en snelle statusmeldingen voor aanstaande kalendergebeurtenissen, updates van sociale netwerken en andere apps- en systeemmeldingen.

Selecteer Windows-spotlight voor prachtige foto's die automatisch worden weergegeven op uw vergrendelingsscherm. Windows-spotlight wordt dagelijks bijgewerkt met afbeeldingen van over de hele wereld en het toont ook tips en trucs voor een optimaal gebruik van Windows.

Als Windows-spotlight niet werkt zoals verwacht, zijn hier enkele dingen die u kunt proberen:

  • Als u de optie voor het wijzigen van de achtergrond voor Windows-Spotlight niet ziet op instellingen > persoonlijke instelling  > vergrendelingsscherm  , kan dit worden veroorzaakt omdat de instelling wordt beheerd door uw organisatie. Neem contact op met de systeembeheerder voor meer informatie.
  • Onthoud dat Windows-spotlight niet wordt weergegeven nadat uw apparaat opnieuw is opgestart of afgesloten. Een account waarvoor spotlight is ingeschakeld moet eerst zijn aangemeld bij Windows. Om te controleren of Windows-spotlight correct werkt, drukt u op Windows-logotoets  + om uw apparaat te vergrendelen. De afbeelding van Windows-spotlight moet nu worden weergegeven op het vergrendelingsscherm.
  • Als u de Windows-Spotlight afbeelding niet ziet wanneer u zich aanmeldt, selecteert u de knop Start en selecteert u vervolgens instellingen > persoonlijke instellingen  > vergrendelingsscherm  . Controleer vervolgens of Achtergrondafbeelding van vergrendelingsscherm weergeven op het aanmeldingsscherm is ingeschakeld.