Met behulp van de standaard mail applicatie in OS X kun je e-mailberichten bekijken, opstellen en uiteraard ook verzenden. Naast iCloud kun je ook een gmail, microsoft of andere accounts toevoegen.

Een e-mail account is opgedeeld in verschillende postbussen en mappen, hierdoor kun je snel al je verstuurde berichten of bepaalde berichten in speciale mappen bekijken. Mocht je graag willen weten hoeveel ruimte al deze e-mailberichten in beslag nemen en hoeveel ruimte er nog beschikbaar is dan kun je de accountinfo raadplegen.

Klik hiervoor met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) op het account in de navigatiekolom bij ‘Inkomend’, selecteer vervolgens in het context-menu op de optie ‘Toon accountinfo’. Vervolgens zal de mail applicatie alle gegevens van je account verzamelen. Ook kun je helemaal onderaan in de kolom klikken op het tandwiel om ‘Accountinfo’ te raadplegen

Via het tabblad ‘Quota’ kun je een overzicht raadplegen van alle postbussen inclusief de ruimte die deze inneemt op jouw account en het aantal berichten die aanwezig zijn in de postbussen. Daarnaast kun je ook de postbusinstellingen, abonnementslijst en een algemeen overzicht van je account raadplegen. Via de optie ‘Account’ kun je onmiddellijk switchen naar een ander account binnen je mail applicatie.

Bron:  appletips