Dit voorjaar is domotica het seizoensthema van HCC. Ook in PC-Active 317 die vorige week uitkwam, is veel aandacht voor het ‘slimme huis’. De Interessegroep HCC!domotica-iot staat de komende tijd dan ook in de schijnwerpers.

Domotica, zo lezen we in PC-Active, is een betrekkelijk nieuw woord. Het is een samentrekking van het Latijnse ‘domus’, dat huis betekent, en ‘-tica’, dat staat voor de toegepaste wetenschap of technologie die daarop losgelaten wordt. Vergelijk het met robotica en informatica.
Het Internet of Things tenslotte – de ‘iot’ uit de naam van de Interessegroep - is een belangrijk onderdeel van die huisautomatisering. Geen slim huis zonder verbonden apparaten, zoals lampen, lichtschakelaars, deurbellen, ip-camera’s, koelkasten en ga zo maar door.


Ook ‘slim’ bezig zijn?
Ben jij ook geïnteresseerd geraakt in het ‘slim’ inrichten van je woning? Op zaterdag 4 februari om 19.30 uur houdt HCC!domotica-iot een online bijeenkomst over Node-RED, een ontwikkel-tool voor het IoT, en over Homey, een fraai ogende controller waarmee je al je verbonden apparaten in huis kunt aansturen. De bijeenkomst staat open voor niet-leden die met domotica én met de Interessegroep willen kennismaken.
Enige technische kennis is wel handig bij deze online ontmoeting. Ben je nog niet zo thuis in domotica-land, bekijk dan eerst eens de website van HCC!domotica-iot. En deze introductie geeft je ook al veel informatie. De bijeenkomst wordt opgenomen en is dus ook later nog eens terug te kijken. En ten slotte is er een forum waarop je al je vagen kunt stellen.

Aanmelden voor de online bijeenkomst is niet nodig, klik op de link hieronder om direct deel te nemen.

Klik hier

>