Praat iemand bij een ingewikkelde instructievideo veel te snel? Of duurt het bij een presentatie of blog juist eindeloos voordat dat interessante onderwerp eindelijk aan bod komt? YouTube heeft een handige functie: Afspeelsnelheid, waarmee je zelf bepaalt hoe snel of langzaam de video wordt afgespeeld, terwijl het geluid zelf normaal verstaanbaar blijft. Hoe werkt die functie?

Je kent dat wel: die YouTuber die zo enthousiast is over zijn onderwerp dat hij of zij veel te snel praat. Terwijl bijvoorbeeld de werking van een computerprogramma wordt uitgelegd, vliegen de cursor en de instellingen over het scherm, terwijl de presentator nauwelijks bij te houden is. Of misschien wordt de video wel gesproken in een taal die je minder goed beheerst. Nog een voorbeeld: je doet een online cursus piano of gitaar en je probeert een oefening op YouTube na te spelen.
Je kunt dan wel iedere keer 30 seconden terugspoelen, en weer, en nog een keer, maar veel handig is het dan om de afspeelsnelheid van de video te vertragen.

Klik hier om het complete artikel te lezen.