vliegtuig vlucht 135x135

 

De vakantieperiode is nu wel voorbij, toch kan deze optie erg handig zijn in de toekomst. Vanaf iOS 9 is het mogelijk om vluchtinformatie van vluchtnummers te bekijken, dit zonder tussenkomst van een app.

Wanneer iOS een vluchtnummer gedetecteerd zal deze automatisch opzoek gaan naar de juiste informatie, dit aan de hand van speciale data-analyses. Hoe de optie werkt kun je hieronder teruglezen.

Wanneer je in een e-mail of bericht ontvangt met een vluchtnummer (bijvoorbeeld DL446), dan herkent iOS dit als een vluchtnummer. Ook vluchtnummers die je zelf intypt in iOS worden herkend, denk hierbij aan de notitie applicatie.

 

Zodra het vluchtnummer is gedetecteerd zal deze gemarkeerd worden en kun je erop tikken. Automatisch haalt iOS de meest relevante gegevens op met betrekking tot het vluchtnummer. Zo krijg je de vertrek- en aankomsttijd te zien, vluchtstatus, terminal en de vliegroute in Apple Maps aan de hand van een animatie.

Let wel, deze optie is nog niet beschikbaar voor alle vluchtnummer, de meeste Amerikaanse vluchtnummers worden herkend en enkele ander internationale luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Air France, Lufthansa, Scandinavian Airlines, British Airways, EasyJet, Malaysia Airlines, Singapore Airlines, Air Canada, etc. Apple zal deze optie uitbreiden tot alle luchtvaartmaatschappijen.

 

Bron: http://www.appletips.nl/ios-9-vluchtinformatie-raadplegen-zonder-app/