Amazon DroneAmazon heeft in een video een prototype van zijn drone voor de bezorging van pakketjes getoond. De webwinkel gaat de drones maken in verschillende ontwerpen, om ze zo te kunnen inzetten in meerdere gebieden waar het zijn waren aanbiedt.

De drone die Amazon toont, kan omhoog en omlaag als een helikopter en vliegt horizontaal met behulp van een propellor aan de achterkant. Amazon heeft geen technische details gedeeld van het prototype, waardoor het onbekend is welke hardware de webwinkel gebruikt. De verteller in de video van Amazon is Jeremy Clarkson, die na zijn ontslag als presentator van Top Gear bij de BBC bij Amazon is gaan werken om voor de videodienst van het bedrijf een autoprogramma te gaan maken.

Amazon gaat verschillende drones ontwikkelen voor verschillende omstandigheden. Het is onbekend welke dat zijn, maar het ligt voor de hand dat er drones moeten komen voor onstuimigere en koudere weertypes dan die van de huidige demonstratie. De drone kan pakketjes afleveren tot ongeveer 24 kilometer vanaf het aflevercentrum. Het vindt een plek om te landen, omdat de klant een plek met Amazon-logo in de tuin heeft liggen die de drone kan waarnemen. Het is onbekend of dat vereist is.

De webwinkel onthulde zijn plan voor bezorging per drones twee jaar geleden en is sindsdien bezig met de ontwikkeling ervan. Google heeft hetzelfde plan en ook pakketdienst UPS is ermee bezig.

Bron: Tweakers