ING Contactloos betalenDe ING Bank heeft vandaag de Mobiel Betalen-app voor iedereen gelanceerd. Het was al mogelijk om mee te doen aan een test om contactloos te kunnen betalen via een smartphone. Alle feedback van deze 10.000 testers is gebruikt om de nu gelanceerde app nog beter te maken.

De Mobiel Betalen-app voor de ING is nu te downloaden voor iedereen die dat wil, mits jouw Androidtoestel beschikt over Android 4.4. KitKat of hoger en een NFC-chip. Kwestie van NFC aanzetten en je toestel tegen een betaalterminal houden, waarna het geld wordt afgeschreven. Daarbij hoef je niet de ING Mobile Betalen-app te openen, maar het scherm dient wel aan te staan. Bij betalingen hoger dan € 25 moet je wel een pincode invoeren en dit is ook een vereiste als je op een dag een bedrag wil uitgeven dat hoger is dan € 50. Als extra beveiligingsmogelijkheid is het ook mogelijk om in te stellen dat je altijd een pincode in moet voeren.

Volgens de bank is 65% van de Androidtelefoons in Nederland klaar om op deze manier te betalen en dat kan inmiddels bij meer dan 100.000 punten.