Het is weer zover: Microsoft heeft de nieuwste onderdelenupdate voor Windows 10 (de November 2019 Update) beschikbaar gesteld!

Microsoft beschouwt Windows 10 als een service, wat er in de praktijk op neer komt dat halfjaarlijks een nieuwe Windows 10-onderdelenupdate beschikbaar komt waarmee Windows 10 wordt voorzien van nieuwe functionaliteiten, de gebruikersinterface wordt gemoderniseerd en onopgeloste problemen worden gerepareerd 

Daar komt nu de November 2019 Update (versie 1909) bij. De naamgeving van onderdelenupdates heeft in het verleden voor veel verwarring gezorgd, vandaar dat ze sinds de April 2018 Update worden vernoemd naar de maand waarin de update beschikbaar is gesteld voor het grote publiek. Het blijft echter verwarrend, het bijbehorende versienummer is namelijk een samenvoeging van het jaar en de maand waarin de betreffende update kláár was (in dit geval dus 1909 voor September 2019). De November 2019 Update was dus in september al klaar, maar is pas in november vrijgegeven zodat deze in de tussenliggende periode nog grondig door insiders getest kon worden. Kan je het nog volgen?

Bij de November 2019 Update gaat het updateproces ook weer anders dan bij voorgaande onderdelenupdates. Deze najaarsupdate kan namelijk worden beschouwd als een servicepack waarmee vooral problemen uit de Mei 2019 Update worden opgelost en prestatieverbeteringen worden toegepast. De updates in dit 'servicepack' zijn reeds via Windows Update geïnstalleerd, er hoeft daarom alleen nog een soort van cumulatieve update geïnstalleerd te worden om de nieuwe functies te activeren en officieel over te gaan van versie 1903 naar 1909. Bij deze update dus geen tijdrovende en foutgevoelige herinstallatie van Windows 10 met de nodige herstarts zoals dat bij voorgaande onderdelenupdates het geval was!

Bron: schoonepc.nl