Apple devicesWanneer je iPhone, iPad, iPod touch of Mac gestolen of kwijt is kun je via iCloud.com hem weer opsporen. Wanneer je hiervan gebruik wilt maken moet de smartphone die je zoekt wel zo ingesteld staan dat iCloud deze kan zoeken. Ieder device van Apple heeft ergens in de Instellingen of bij de Systeemvoorkeuren een onderdeel iCloud staan. Hierbinnen kun je het één en ander regelen wat er gesynchroniseerd dient te worden en ook of uw device gevonden mag worden door iCloud. Als je dit doet kun je via iCloud.com hem opsporen via de optie ‘Zoek mijn iPhone’.

Bij Zoek mijn iPhone zie je je toestel als een stipje op een kaart. Zo kun je lokaliseren waar je toestel is. Je kunt hier ook een alarmsignaal naar de iPhone sturen, waarbij de iPhone luid gaat piepen. Zo kun je hem binnenshuis opzoeken als je hem even kwijt bent. Ben je de iPhone buitenshuis kwijtgeraakt, dan kun je via de verloren-modus ook een boodschap naar het scherm laten sturen, waarin je de vinder vraagt om contact met je op te nemen.

Vergrendelen en wissen

Als je bang bent dat de iPhone in verkeerde handen is gevallen, dan kun je vanuit iCloud of de Zoek mijn iPhone-app opdracht geven om het toestel op afstand te wissen of te vergrendelen.

Vergrendelen
Als je kiest voor vergrendelen dan is het nog steeds mogelijk om je device op te sporen maar kan hij niet door iemand anders gebruikt worden. Ook als je gebeld wordt of meldingen krijgt worden die niet weergegeven.