Google heeft u er waarschijnlijk een e-mail over gestuurd! Maar waarschijnlijk heeft u er nooit gebruik van gemaakt. Google+ was voorbestemd een soort Facebookachtig platform te worden onder de vleugels van Google.

Wat gaat er na 2 april gebeuren?

Op 2 april worden je Google+ account en eventuele Google+ pagina's die je hebt gemaakt beƫindigd. Er wordt begonnen met het verwijderen van content uit je Google+ account. Foto's en video's van Google+ in je albumarchief en je Google+ pagina's worden ook verwijderd. Let op, dus niet uit je Gmail en Google Foto's. Je kunt alles wat op Google+ staat opgeslagen downloaden en opslaan. Doe dit wel voor april. Nogmaals foto's en video's waarvan een back-up staat in Google Foto's worden niet verwijderd.

Het proces om de content te verwijderen uit Google+ accounts, Google+ pagina's en het albumarchief gaat enkele maanden in beslag nemen. Gedurende deze tijd kan content zichtbaar blijven. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld nog steeds delen van hun Google+ account zien in het activiteitenlogboek en sommige content in de consumentenversie van Google+ kan zichtbaar blijven voor G Suite-gebruikers totdat de consumentenversie van Google+ is verwijderd.