Nieuws

Met iCloud-foto's kunt u uw foto's en video's openen op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, op iCloud.com en zelfs op uw pc. Uw nieuwste opnamen worden automatisch toegevoegd aan iCloud-foto's en wijzigingen in de ordening of andere bewerkingen worden steeds op al uw apparaten doorgevoerd.*

Voordat u begint:

1. Zorg ervoor dat de software up-to-date is op uw iPhone, iPad of iPod touch, uw Mac en uw Apple TV.
2. Configureer iCloud op alle apparaten. Als u een pc hebt, downloadt u iCloud voor Windows. Zorg ervoor dat u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud .
3. Zorg ervoor dat uw apparaat een wifiverbinding heeft.

Schakel iCloud-foto's in:

Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'iCloud-foto's' in.
Ga op de Mac naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Klik op de knop 'Opties' naast 'Foto's' en selecteer 'iCloud-foto's'.
Op een Apple TV gaat u naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud' > 'iCloud-foto's'.

Volg op uw pc de stappen om iCloud-foto's in te stellen.
Als u vanuit iTunes al foto's hebt gesynchroniseerd naar uw iOS-apparaat en vervolgens iCloud-foto's op uw iOS-apparaat hebt ingeschakeld, ziet u een bericht met de melding 'Foto's en video's die zijn gesynchroniseerd via iTunes worden verwijderd'. De foto's en video's die u vanaf uw computer hebt gesynchroniseerd, blijven op uw computer staan maar worden verwijderd van uw iOS-apparaat.

U kunt deze foto's en video's weer op uw iOS-apparaat zetten door iCloud-foto's op uw Mac of pc in te schakelen. Als u dat doet, worden de foto's van uw computer geüpload naar iCloud, zodat u ze op al uw apparaten kunt openen. Wanneer iCloud-foto's is ingeschakeld, staan alle foto's in iCloud en zijn ze beschikbaar vanuit de Foto's-app op uw Mac of een map op uw pc.

* De foto's en video's die u in de iCloud-foto's bewaart, nemen iCloud-opslagruimte in. Controleer voordat u iCloud-foto's inschakelt of u genoeg ruimte in iCloud hebt om uw volledige verzameling te bewaren. U kunt zien hoeveel ruimte u nodig hebt en vervolgens een upgrade van uw opslagabonnement uitvoeren indien nodig.

Google voegt twee nieuwe beveiligingsopties toe aan Gmail.

Gmail

Deze functies worden komende weken uitgerold binnen Google Apps.Gebruikers die een bericht sturen naar of ontvangen van iemand wiens e-mailservice geen versleutelde verbinding (TLS) ondersteunt, zullen een icoon van een open slotje in het bericht zien. Gebruikers zien dit icoon niet wanneer zij een e-mail sturen van een door Google gehost domein, waaronder Gmail, omdat deze e-mails altijd worden verstuurd over een versleutelde verbinding. Gmail stuurt en verzendt berichten altijd over TLS, tenzij de verbonden e-maildienst dit niet ondersteunt.

Daarnaast zien gebruikers een vraagteken in plaats van hun profielfoto, bedrijfslogo of avatar wanneer zij berichten ontvangen die niet geverifieerd zijn met het Sender Policy Framework (SPF) of DKIM.

Lees meer over de nieuwe functies op de Gmail blog.

Bron: dutchitchannel.nl

Je hoeft een app die om toegang tot jouw foto’s vraagt, deze toegang niet automatisch te geven. Dit bepaal je natuurlijk zelf.
In de privacyinstellingen van je tablet of smartphone kun je de toegang per app instellen. Soms kan het handig zijn om een app toegang tot foto’s te geven. Bijvoorbeeld om een foto aan een tweet toe te voegen of als je een foto uit je bibliotheek op Instagram wilt zetten.
Maar bij sommige apps vraag je je misschien af waarom deze toegang tot je foto’s willen en wat de app ermee doet. En welke rechten geef je eigenlijk op als je toegang tot foto’s toestaat?

Privacyvoorwaarden zijn vaak lange teksten met juridisch taalgebruik en daardoor niet erg prettig om te lezen. Toch is het verstandig dit wel te doen voordat je in de appstore een app downloadt. Zeker bij gratis apps.
Want als je niet hoeft te betalen met geld, betaal je waarschijnlijk met gegevens over jezelf. Apps kunnen bijvoorbeeld toegang vragen tot je contacten, berichten, foto's, locatie en microfoon. Bij apps waarmee je kunt bellen is het logisch om toegang te geven tot je microfoon, maar waarom zou je dit bij een berichten-app toestaan?
En waarom zou je een navigatie-app toegang geven tot je camera? Lees daarom goed wat een app met je gegevens doet en of jij dat acceptabel vindt voordat je toestemming geeft.

Bron: Veiliginternetten.nl

Voorlezen is een ingebouwde functie in Word, Outlook, PowerPoint en OneNote. U kunt Voorlezen gebruiken om tekst hardop voor te laten lezen in de taal van uw Office versie.

Tekst-naar-spraak (TTS) is een hulpmiddel op de computer waarmee geschreven tekst als gesproken woorden kan worden afgespeeld. Hiermee kunt u de meeste tekst beluisteren die op het scherm in Word, Outlook, PowerPoint en OneNote wordt weergegeven.
Als u bijvoorbeeld de Nederlandse versie van Office gebruikt, is de Nederlandse TTS-engine automatisch geïnstalleerd.

U kunt de opdracht Uitspreken toevoegen aan de werkbalk Snelle toegang in Word, Outlook, PowerPoint en OneNote door de volgende handelingen uit te voeren:

  1. Klik naast de werkbalk Snelle toegang op Werkbalk Snelle toegang aanpassen.

Voorlezen.jpg

  1. Klik op Meer opdrachten.
  2. Selecteer onder Kies opdrachten uitde optie Alle opdrachten.
  3. Ga naar de opdracht Voorlezen, selecteer deze en klik op Toevoegen.
  4. Klik op OK.

Voorlezen gebruiken om tekst hardop te laten voorlezen

Nadat u de opdracht Voorlezen hebt toegevoegd aan de werkbalk Snelle toegang, kunt u losse woorden of stukken tekst laten uitspreken door de gewenste tekst te selecteren en op het pictogram Voorlezen in de werkbalk Snelle toegang te klikken.

Whatsapp, wie kent het niet? Het wordt door heel veel mensen gebruikt. Whatsapp is een populaire berichtendienst waarmee je snel berichtjes en foto’s met je contacten kunt uitwisselen.

Whatsapp op je computer installeren is heel eenvoudig. Na het volgen van de volgende stappen heb jij ook Whatsapp op je pc of laptop!

Volg de volgende stappen om je computer en je smartphone te verbinden:

  • Open Whatsapp op je smartphone en ga naar het hoofdscherm van Whatsapp
  • Klik op het menu en kies voor WhatsApp Web, je krijgt nu een cameraschermpje te zien op je telefoon
  • Ga met je computer naar de website http://web.whatsapp.com – hier krijg je een zogenaamde QR-code te zien (een vierkant met zwart-witte blokjes)
  • Richt met het cameraschermpje op de QR-code en klaar, alle whatsappgesprekken zijn nu ook vanaf je computer bereikbaar!

Zo gebruik je Whatsapp Web via je computer

Whatsapp Web op je computer werkt eigenlijk precies hetzelfde als Whatsapp op je smartphone.

In het scherm wat direct na het verbinden verschijnt zie je al je lopende gesprekken. Je kunt verder gaan met chatten door op een van die gesprekken te klikken.