Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Deze week stuurde Microsoft een update voor Windows 10 de wereld in waardoor voor veel gebruikers Outlook 2007 Zweeds is.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Een slimme voordeur: het slot

Om een huis binnen te komen moet je sowieso een deur door en ook daar zijn direct een aantal smart home-toepassingen voor te vinden. Sleutels zijn daarbij overbodig, want het openen kan nu ook met bijvoorbeeld je smartphone of je vingeradruk.

De Smart Lock van August staat in verbinding met je smartphone, die daardoor automatisch werkt als sleutel wanneer je thuiskomt of weggaat. Je kunt ook ‘virtuele sleutels’ uitdelen aan vrienden en familieleden, waarbij je helemaal zelf instelt op welke tijdstippen (of complete perioden van dagen of weken) zij je huis binnen mogen komen. Met behulp van de app word je daarnaast altijd op de hoogte gehouden van wie er wanneer binnenkomt en weer weggaat.

De tweede generatie Smart Locks van August werkt ook in combinatie met Apple HomeKit. Er is tevens ondersteuning voor Google Home van Google en de Alexa van Amazon.

Een ook in Nederland verkrijgbaar alternatief is de Smart Lock van Nuki. De virtuele sleutels werken daarbij op ongeveer dezelfde manier. Je kan bijvoorbeeld altijd toegang geven aan je vrouw en kinderen, maar de babysitter alleen op zaterdagmiddag binnenlaten. En je kan alle activiteiten via een app in de gaten houden. Het Smart Lock kan binnen een paar minuten op het bestaande deurslot gemonteerd worden.

Bron: smarthomemagazine.nl

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De Google Feed werd deze zomer al uitgerold in de Verenigde Staten. Na uitgebreide tests daar is nu ook Nederland aan de beurt. Het gaat om een geleidelijke uitrol, dus het kan enkele dagen of zelfs weken duren voor je het op jouw smartphone ziet. Je hoeft er niets voor te doen, omdat de aanpassing automatisch op de achtergrond wordt doorgevoerd.

Met Google Feed gaat het zoekbedrijf Twitter, Facebook en andere sociale netwerken achterna. In een overzicht onder je zoekbalk worden allerlei artikelen getoond die aansluiten op jouw interesses. Net als voorheen wordt dat overzicht deels automatisch samengesteld, op basis van je zoekgeschiedenis. Je favoriete series, films, teams, bekende Nederlanders, bedrijven en meer zullen direct in het overzicht verschijnen.

Volg je favoriete onderwerpen

Je kunt er nu echter ook zelf voor kiezen om onderwerpen te volgen. Zoek je bijvoorbeeld op de Netflix-serie Stranger Things, dan druk je op de ‘Follow’-knop om automatisch updates te ontvangen bij nieuws over de Netflix-serie. De Google Feed toont je niet alleen het laatste nieuws, maar zal soms ook oudere artikelen suggereren. Artikelen die je wellicht destijds gemist hebt, maar die wel dieper op het onderwerp in gaan.

Net als op Facebook zullen er gedurende de dag continu nieuwe artikelen verschijnen in je Feed die aansluiten op je interesses. Het nieuwe overzicht oogt kleurrijker en heeft meer ruimte voor afbeeldingen. Google belooft dat er geen plannen zijn voor automatisch afspelende video’s – die heeft Facebook wel al geruime tijd.

Met Google Now lag de focus op gepersonaliseerde informatie die heel erg gebaseerd was op jouw omgeving. Het overzicht onder de zoekbalk in de Google-app toonde onder andere het weer, file-informatie en tussenstanden bij wedstrijden van je favoriete voetbalteams. Die informatie verdwijnt niet, maar wordt nu iets lager in je overzicht getoond onder het kopje ‘Updates’.

De Google Feed is één van de grootste aanpassingen van de Google-app in jaren. Google Now gaat al sinds 2012 mee, maar wordt nu uitgefaseerd.

Bron: androidplanet.nl

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Gisteren was mijnoverheid.nl groot nieuws in de kranten en journaals.
Maar wat is nu dat mijnoverheid?

MijnOverheid is uw persoonlijke website voor overheidszaken. U kunt via MijnOverheid bijvoorbeeld een seintje krijgen over de APK-keuring van uw auto, controleren hoe u bij de gemeente geregistreerd staat of de status van uw vergunningsaanvraag volgen. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. Én u logt gemakkelijk in met uw DigiD.

Wat kan ik doen met MijnOverheid?

U ziet in 1 oogopslag welke gegevens de overheid van u heeft vastgelegd. En wilt u berichten van de overheid digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox op MijnOverheid. Ook kunt u de status van uw lopende zaken bij de overheid bekijken. Hoe staat het bijvoorbeeld met de aanvraag van uw bouwvergunning of kapvergunning?

Welke gegevens vind ik op MijnOverheid?

Op MijnOverheid vindt u bij Persoonlijke gegevens bijvoorbeeld:

1. uw registratie in de Basisregistratie personen
2. hoe lang u recht hebt op een uitkering
3. welk inkomen de Belastingdienst van u heeft geregistreerd
4. taxatieverslagen van de WOZ-waarde van uw woning
5. welke voertuigen op uw naam staan
Klopt er iets niet, dan ziet u bij welke instantie u terecht kunt om uw gegevens aan te passen.

Het activeren van MijnOverheid is niet moeilijk, je hoeft hiervoor alleen maar in het bezit te zijn van een persoonlijke DigiD. Heb je nog geen DigiD, dan moet je deze eerst zelf aanvragen. Om je te kunnen registeren moet je 3 eenvoudige stappen doorlopen.

Stap 1. Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd met je persoonlijke DigiD op MijnOverheid.nl moet je ermee akkoord gaan dat je voortaan post van de overheid digitaal ontvangt in een Berichtenbox binnen MijnOverheid.

Stap 2. Je geeft een e-mailadres op (niet verplicht), zodat je notificaties kunt ontvangen van nieuwe berichten in jouw Berichtenbox of eventuele wijzigingen in je lopende zaken. Om te controleren of het e-mailadres echt van jou is krijg je direct een e-mail met daarin een code, deze voer je vervolgens in op het scherm.

Stap 3. Als laatste wordt er gevraagd om een gebruikersnaam die je kunt gaan gebruiken. Het registeren van een gebruikersnaam is niet verplicht, je logt namelijk altijd in met je DigiD.

Heeft u nog vragen, schroom dan niet deze voor te leggen aan onze Vraagbaak

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Google maakt het voor gebruikers mogelijk om hun data te delen met een vertrouwd persoon als zij voor een periode inactief zijn geweest. Zo ben je in ieder geval voorbereid, mocht er ooit iets met je gebeuren.

Het is een onderwerp waar je liever niet over nadenkt. Toch is het verstandig om je voor te bereiden op het ergste, mocht je ooit plotseling te komen overlijden. Want wat gebeurt er dan met jouw account? En kan je vertrouwenspersoon wel toegang tot jouw foto’s krijgen? Google heeft een speciale sectie waar je dergelijke opties in kunt stellen, zodat je na een periode van inactiviteit automatisch je Google-data aan één tot maximaal tien vertrouwenspersonen overdraagt.

Inactief account Gmail

Door naar de speciale sectie met Inactiviteitsvoorkeuren te gaan kun je verschillende onderdelen handmatig instellen. Denk bijvoorbeeld aan de time-outperiode – variërend van drie tot achttien maanden -, de data die je met vertrouwenspersonen wilt delen – van foto’s en e-mails tot bladwijzers – en de mogelijkheid om je account automatisch te laten verwijderen na de periode van inactiviteit. Vertrouwenspersonen worden via een e-mail geïnformeerd en kunnen drie maanden alle data van de betreffende persoon downloaden.

Het is verder mogelijk om een automatisch antwoord in te stellen, die wordt geactiveerd zodra de periode van inactiviteit is bereikt. Mocht je gewoonweg een lange tijd niet meer inloggen op je Google-account: iedereen krijgt een maand voor de deadline van de inactieve periode een sms-bericht dat zijn data over vier weken wordt overgedragen.

Later dit jaar besteedt de SeniorenAcademie er uitvoerig aan via ons maandthema.

Bron: androidplanet.nl