Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Vandaag is onze digitale nieuwsbrief Kort Nieuws versie 19 weer uitgekomen.
Klik hier om deze te lezen.
Wilt u een abonnement? Vink dan de SeniorenAcademie aan in Mijn HCC.

 

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Gisteren bracht Mozilla de grootste update ooit uit voor Firefox. Met de nieuweQuantum-engine is hij sneller, RAM-efficiënter en bovendien heeft zijn uiterlijk ook een grondige opsmukbeurt gekregen. Daarnaast staan er nog een heleboel andere vernieuwingen in de wachtrij: met WebRender zal de grafische kaart van je systeem ingezet worden om pagina’s nog sneller te laden. Firefox heeft ambities om Chrome van de troon te stoten.

Firefox

1. Firefox is sneller dan Chrome
Wil je veel pk’s onder de motorkap van je browser, dan moet je Firefox proberen. De Quantum-update transformeerde hem van een tweetaktje tot een echte racewagen. De ontwikkelaars beloven dat de nieuwe versie twee keer sneller is dan zijn voorganger en dat hij nu minstens even snel is als Chrome. The Verge legde beide browsers op de pijnbank met een speedtest-duel en Firefox kwam als winnaar uit de bus.

2. Hij is geen RAM-vreter
De nieuwe Quantum-engine focust zich helemaal op efficiëntie. De browser gebruikt voortaan namelijk 30 procent minder geheugen dan Chrome. Enkel op Mac moet de browser nog (nipt) de duimen leggen. Als je meerdere tabbladen hebt openstaan in de Google-browser, wordt je computer aanzienlijk trager. Firefox zal sneller vele tabs tegelijk laden zonder dat je werkgeheugen helemaal opgeslokt wordt. De nieuwe engine maakt namelijk beter gebruik van meerdere rekenkernen.

3. De vos kreeg een nieuwe pels
Modetrends blijven veranderen, en dat is ook het geval met online design. Versie 57 van Firefox maakt komaf met het Australis-design uit 2014 en introduceert de Photon-look. Tabbladen ogen voortaan strakker en de nieuwe look is beter geschikt voor schermen met een hoge resolutie. Menu-onderdelen passen zich namelijk beter aan op verschillende schermformaten.

4. Weg Yahoo, hallo Google
Jarenlang was Yahoo het vaste zoekhulpje bij Firefox. Google heeft echter met voorsprong de meest gebruiksvriendelijke en universele zoekmachine in zijn rangen. Vanaf nu is Google dan ook de nieuwe standaard-zoekmachine op Firefox. Ook is er in de rechterbovenhoek standaard geen losse zoekbalk meer. Wil je daar toch een balkje of maak je liever gebruik van Yahoo of Bing, dan kan je dat in het instellingenmenu finetunen.

5. Het wordt alleen maar beter
In de nabije toekomst heeft Mozilla nog een heleboel andere vernieuwingen in petto. Diegene die ons het meest in het oog springt, is WebRender. Die belooft nog een stevigere performantieboost dan de nieuwe Quantum-engine. Browsers zoals Chrome doen momenteel nog niets met de grafische kaart van een systeem. WebRender daarentegen voedt zich met de grafische kracht van je GPU om een webpagina te renderen zoals dat bij een game gebeurt. Aan minimaal 60 frames per seconde moet de webpagina op je browser verschijnen, bij krachtige computers kunnen die zelfs draaien op 200 tot 400 FPS. Het project bevindt zich wel nog maar in een vroeg ontwikkelingsstadium.

Bron:techpulse.be

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Je kent waarschijnlijk wel websites als Dafont, waar je allerlei mooi, leuke en bijzondere lettertypes kunt vinden. Maar er is één lettertype die je daar nooit zult vinden: je eigen handschrift! Wij vonden een leuke website waar je je eigen handschrift kan omtoveren in een echt lettertype of font!

Stap 1: Leeg sjabloon downloaden
Alles begint met een bezoek aan www.calligraphr.com. Het is misschien een goed idee eerst even de rubriek Pricingte openen. Hier zie je dat je geheel gratis een font kunt creëren, met als belangrijkste beperking dat het ‘slechts’ 75 tekens kan bevatten. Kun je daar mee leven, klik dan op Great, Let’s try Calligraphr en vervolgens op Get started for free. Vul een geldig e-mailadres en een wachtwoord (2x) in en klik op Submit. Even later ontvang je een mail met een bevestigingslink om op te klikken. Aangemeld op de site klik je op Start app en vervolgens op Create a template. Selecteer de gewenste taal in het linkerpaneel – Dutch wellicht – en druk op de knop Download Template. Bevestig met Download om het bijhorende pdf-bestand op te halen.

Stap 2: Ingevuld sjabloon uploaden
Druk de pagina(’s) af en vul elke letter en elk teken met een niet al te fijne, zwarte pen in. Houd rekening met de hulplijnen. Ben je daar klaar mee, scan de pagina’s dan in of maak een scherpe foto met je smartphone. Zorg dat de vierkante iconen op de vier hoeken ook op je scan of foto staan.

Terug naar de website, waar je bovenaan My Fonts aanklikt en vervolgens UploadTemplate selecteert. Druk op de knop Bestand kiezen en verwijs naar de scan of foto. Bevestig met Upload Template. Even later verschijnt het resultaat. Een minder geslaagd teken verwijder je desnoods via de bijhorende prullenmand. Het is ook mogelijk een extra sjabloon te uploaden, waarbij je dan de keuze krijgt bestaande tekens te overschrijven of varianten voor die tekens te creëren. Bevestig met Add characters to your font.

Stap 3: Font gebruiken
Ben je klaar met alles, klik dan bovenaan op Build Font. Geef je font een naam en klik op Build. Je krijgt een voorbeeldweergave te zien waarop je met een schuifknop kunt in- en uitzoomen. Download je font door het ttf- of otf-bestand aan te klikken. Klik het gedownloade bestand in je Verkenner aan met de rechtermuisknop en kies Installeren. Start vervolgens je tekstverwerker op: ook je eigen font tref je nu onder de gekozen naam aan in het lettertype-overzicht. Typen maar!

Bron: lifehacking.nl

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Google MapsPoints of interest in Google Maps krijgen vanaf de komende weken per categorie een andere kleur om op de kaart onderscheid te kunnen maken. Huisartsenposten, ziekenhuizen en andere medische voorzieningen worden bijvoorbeeld rood, winkels worden blauw.

Het nieuwe kleurenpalet moet het voor gebruikers duidelijker maken om wat voor plek het gaat, meldt Google. Het is de bedoeling om de kleuren overal te laten werken waar een kaart van Google te zien is. Dat is behalve in Google Maps bijvoorbeeld in zoekresultaten, in Assistant en in Google Earth. Daarnaast werkt het in Android Auto, de autosoftware van het Amerikaanse bedrijf.

Behalve de kleuren past Google de poi's ook aan op de manier waarop de gebruiker zich beweegt. Bij autonavigatie laat de kaart vooral eetgelegenheden en tankstations zien, bij een ov-reis gaat het meer om bushaltes en treinstations.

De wijzigingen moeten de komende weken zichtbaar worden in alle diensten, zegt de zoekgigant. Op een gegeven moment zal dat ook werken in diensten van derden die gebruik maken van de api van Google Maps. Dat gebeurt in eerste instantie nog niet.

Bron: tweakers.net

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Regelmatig een back-up van je Android-toestel maken, voorkomt dat je belangrijke gegevens kwijt kunt raken. Denk bijvoorbeeld aan je contacten, geïnstalleerde apps, opgeslagen wifi-netwerken en wachtwoorden en Gmail-instellingen. Een reservekopie is enorm handig als je overstapt op een nieuw Android-toestel, of als je telefoon het plots begeeft. Je smartphone werkt dan niet, maar je belangrijkste gegevens zijn ergens anders veilig opgeslagen.

Er zijn veel manieren en apps om een back-up van je Android te maken. Wat je misschien niet wist, is dat Google ook een functie in het mobiele besturingssysteem heeft verwerkt om dit te doen. Hiermee sla je gegevens in je Google-account op, zodat je data later gemakkelijk kunt terugzetten als je met dit account op een nieuw Android-apparaat inlogt. De optie vind je op de meeste smartphones in de instellingen-app, al kan het zijn dat ‘ie een andere plek heeft.

1. Ga naar de Instellingen-app op je Android-smartphone;
2. Scrol naar beneden totdat je onder ‘Systeem’ het menu ‘Back-up maken en resetten’ ziet en tik        hierop. Het kan zijn dat de optie onder een ander menu staat. Bij Samsung-telefoons is dit                bijvoorbeeld ‘Cloud en accounts’;
3. Zorg ervoor dat het schakelaartje achter ‘Back-up van mijn gegevens’ is ingeschakeld.

Heb je bovenstaande stappen gevolgd, dan wordt automatisch op afstand een reservekopie van je gegevens gemaakt. Dit hoef je dus niet handmatig te doen. In hetzelfde scherm zie je ook van welk Google-account een back-up wordt gemaakt. Tik je hierop, dan kun je je account wijzigen, of juist een nieuw account toevoegen. Met de ‘Automatisch herstellen’-optie zorg je ervoor dat je gegevens direct worden hersteld als je een app opnieuw installeert.

Foto’s en andere apps

Goed om te weten is dat je foto’s niet in de back-up worden meegenomen. Daarom is het slim om gebruik te maken van Google Foto’s, waarmee je alle afbeeldingen naar de cloud uploadt, zodat je er overal bij kunt. Heb je dit gedaan en installeer je de Foto’s-app op je nieuwe smartphone, dan worden alle afbeeldingen naar je toestel gesynchroniseerd.

Bron: androidplanet.nl