Nieuws

De top 10 slechtste wachtwoorden van 2018, gepubliceerd door internetsecuritybedrijf Splashdata.
De ranglijst wordt samengesteld aan de hand van uitgelekte wachtwoorden die SplashData in online aangeboden databestanden heeft aangetroffen.

10     iloveyou
9       qwerty
8       zonneschijn
7       1234567
6       111111
5       12345
4       12345678
3       123456789
2       wachtwoord
1       123456

Wat is een sterk wachtwoord? Een sterk wachtwoord bestaat uit minstens acht karakters, is samengesteld uit meerdere woorden en bevat zowel letters als cijfers en symbolen.

Maar nog handiger is gebruik te maken van een wachtwoordenmanager.
Drie bekende hiervan zijn:

LastPass (gratis)
Dit is een bekende wachtwoordmanager en pasgeleden helemaal geüpdatet. Met LastPass hoef je maar één meesterwachtwoord te onthouden en de app doet de rest.

KeePass (gratis)
Als je echt de meest veilige optie wil voor je wachtwoorden en deze liever lokaal op je computer bewaart, kun je kiezen voor KeePass.

DashLane (gratis)
Met DashLane kies je voor de middenweg tussen het gebruiksvriendelijke LastPass en het gecompliceerde KeePass

Microsoft heeft besloten om voor de Edge browser niet langer gebruik te blijven maken van EdgeHTML, maar over te stappen naar het open source Chromium. Net zoals dit het geval is bij Google Chrome.

Sinds de introductie van de Edge-browser in 2015, is het Microsoft nog niet gelukt om een groter marktaandeel te krijgen. Op dit moment is het aandeel van Internet Explorer nog steeds groter dan die van Edge.

Vandaar dat Microsoft besloten heeft het roer flink om te gooien. Door gebruik te maken van Chromium krijgen webbouwers het een stuk makkelijker en hebben consumenten baat bij een stabielere browser.

Daarnaast zijn er voor Chrome duizenden extensies beschikbaar, waar Microsoft een dankbaar gebruik van kan maken.

Moet u iets doen om gebruik te kunnen maken van de hernieuwde Edge? Nee, zodra deze beschikbaar is, komt die automatisch naar u toe.
Naar verwachting komt deze nieuwe versie ook beschikbaar voor de Mac.

Soms kom je op YouTube een filmpje tegen, die je graag wilt bewaren op je eigen pc of laptop. Vaak is dat een omslachtig gedoe en laat je het maar achterwege.

Toch is er best wel veel software voor handen, die hierbij behulpzaam kan zijn. Eén daarvan is YT Downloader Plus.
Deze software is helemaal gratis en je kunt op een redelijk eenvoudige wijze de YouTube link kopiëren en plakken.Vervolgens maak je de keuze in welke format u het filmpje opgeslagen wilt hebben, dat kan bijvoorbeeld naar MP4, WMV, AVI, 3GP, MPEG of een ander videoformaat.
Maar u kunt ook enkel de audio downloaden en opslaan in mp3, wav, wma, ac3, ringtone of een ander populair audioformaat.

Wat erg gemakkelijk is dat je in het programma meerdere links tegelijkertijd kunt downloaden en converteren.

Mocht het programma nou niet helemaal bij uw wensen passen, dan kunt u ook nog eens kijken naar:

  • Online Video Converter
  • Youtube to MP4
  • 4K Video Downloader
  • CC Clip Converter

Anoniem Googelen, kan dat?

Niet meer lastiggevallen worden door allerlei advertenties op je tijdlijn, wanneer je hebt gezocht op een vakantie naar Tenerife of hebt gekeken naar een nieuwe winterjas.

Of wellicht maakt u zich zorgen over uw privacy.

Een goed alternatief hiervoor is Startpage. Met Startpage kun je privacy vriendelijk en anoniem zoeken via Google.

Startpage is een Nederlandse zoekmachine, die je wel laat zoeken via Google, maar waarbij niet je zoekverkeer wordt vastgelegd.

Via Startpage.com kun je pagina's ook anoniem bekijken. Naast elk zoekresultaat staat een link voor ‘Anonieme weergave’. Klik deze aan om de site via de proxy van Startpage te bekijken. De paarse rand om de site laat duidelijk zien dat je de site via de proxy van startpage bekijkt.

Via het instellingenmenu van je browser kun je startpage toevoegen als je standaard zoekmachine en je opstartpagina.

Helaas is het nog niet mogelijk om Startpage als standaard zoekmachine in Safari voor iOS in te stellen. Daarvoor kun je een andere veilige zoekmachine kiezen: DuckDuckGo.

Voor je tablet en smartphone is een app beschikbaar in de Play Store.

Alle informatie vind je op www.startpage.com.

Samen met onze collega's van HCC!apeldoorn organiseren wij op zaterdag 1 december a.s. een bijeenkomst in Vaassen. Doel van deze bijeenkomst is ons te oriënteren over de mogelijkheden van het opstarten van een nieuwe locatie voor de SeniorenAcademie.

Het thema van deze bijeenkomst is Google Foto's. Voor mensen die fotograferen met hun smartphone een bijna onmisbare app. Met deze app kunt u uw foto's sorteren, bijwerken, fotoboeken en een collage maken. Geschikt voor zowel Android als iPhone.

Deze bijeenkomst wordt gehouden Wijkgebouw Oosterhof, Zichtstede 16-a, Vaassen.
De tijden zijn van 10.00 - 12.00 uur.