Tijdens de ontwikkelaarsconferentie van dit jaar, Google I/O, werd Google Play Protect aangekondigd. Google is nu begonnen met het uitrollen van deze malwarescanner.

Google Play Protect
Alle Android-toestellen die de afgelopen jaren uitgebracht zijn die voorzien zijn van de Play Store hebben een ingebouwde malwarescanner. Google Play Protect is een verzamelnaam voor een aantal bekende beveiligingsopties die Android-apparaten veiliger maken, waaronder de ingebouwde malwarescanner 'Apps verifiëren' of 'Verify apps'. Google rolt de naamswijziging momenteel uit naar Androidapparaten.

De naamswijziging en een betere zichtbaarheid moet het duidelijker maken voor gebruikers dat Androidapparaten wel degelijk standaard beveiligd worden door middel van een malwarescanner.

Play Protect is een in Android ingebouwde malwarescanner die virusscanners overbodig maakt. Play Protect scant dagelijks maar liefst 50 miljard geïnstalleerde apps gescand op smartphones, om te kijken of er geen onregelmatigheden zijn. Hierbij worden de apps op verschillende apparaten vergeleken, waarbij er door machine learning gekeken wordt of er vreemde dingen te zien zijn op specifieke toestellen. Play Protect waarschuwt de gebruiker als er schadelijke apps zijn gevonden op het apparaat en adviseert deze meteen te verwijderen. Als er sprake is van een beveiligingsdreiging voor het apparaat, wordt de installatie van de app volledig geblokkeerd.

Uitrol Play Protect begonnen
Om gebruik te maken van Play Protect hoef je niets te doen, dit gaat volledig vanzelf. Play Protect is te vinden via: Instellingen > Google > Beveiliging > Apps verifiëren. Ook in de Play Store moet een een Play Protect-melding komen te staan bij app-updates, alhoewel deze melding nog niet bij iedereen zichtbaar is.

Bron: androidworld.nl

Probeer eerst de volgende stappen. Als u problemen blijft ondervinden, kunt u hier meer geavanceerde stappen proberen: Problemen met netwerkverbindingen oplossen.

De probleemoplosser voor netwerken gebruiken
Probeer het probleem samen met Windows op te lossen. Selecteer de Startknop en selecteer Instellingen > Network & internet > Status > Probleemoplossing voor netwerken onder Netwerkinstellingen wijzigen.

Als dat niet werkt en u een vaste verbinding gebruikt, controleert u of beide uiteinden van de Ethernet-kabel goed zijn aangesloten op de pc en de router of modem.

Hebt u problemen bij het tot stand brengen van een Wi‑Fi-verbinding?

1.Controleer of Wi-Fi is ingeschakeld. Selecteer de Startknop en selecteer Instellingen > Network & internet > Wi‑Fi om dit te controleren. Selecteer vervolgens Beschikbare netwerken weergeven. Als het gewenste netwerk wordt weergegeven, selecteert u dit en klikt u op Verbinding maken.

2.Controleer of de fysieke Wi-Fi-schakelaar op uw laptop is ingeschakeld. (Meestal wordt met een lampje aangegeven of Wi-Fi is ingeschakeld.)

3.Selecteer de Startknop , selecteer Instellingen > Netwerk & internet > Vliegtuigstand en schakel de vliegtuigstand uit als deze is ingeschakeld.

4.Ga verder naar de router of het toegangspunt toe.

Als geen van deze dingen werkt, start u uw Wi-Fi-router opnieuw op. Dit moet een van de laatste dingen zijn die u probeert.

U kunt ook proberen verbinding te maken met een mobiel netwerk. Selecteer de Startknop en selecteer Instellingen > Netwerk & Internet , en kijk of Mobiel netwerk in de lijst met instellingen verschijnt.

Wordt de naam van uw Wi-Fi-netwerk thuis niet weergegeven?

Controleer of uw router zo is ingesteld dat deze de naam van het netwerk uitzendt:

1.Sluit uw pc met een Ethernet-kabel aan op uw router.

2.Open uw webbrowser en voer het IP-adres in van uw draadloze router. (Bijvoorbeeld 192.168.1.1 of 172.16.0.0. Controleer de documentatie bij uw router om het standaard-IP-adres te achterhalen.)

3.Meld u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord, en controleer vervolgens of er een optie met de aanduiding SSID-uitzending inschakelen, Draadloze SSID-uitzending of iets dergelijks is ingeschakeld. Deze instelling is vaak op een pagina met instellingen voor draadloze netwerken te vinden.

Bron: microsoft support

whatsapp logoEr is een nieuwe update uitgerold van Whatsapp en dit is goed nieuws. Voorheen was het alleen mogelijk om foto’s en video’s te delen. Later kwam de berichtendienst met de mogelijkheid om PDF-bestanden te delen en met deze nieuwe update is het helemaal feest.

Het is nu mogelijk om alle bestanden te delen met een andere gebruiker. Whatsapp hanteert geen beperkingen als het gaat om het bestandstype. Wel heb je te maken met een maximale bestandsgrootte. Je kunt bestanden versturen met een grootte van ongeveer 100 mb, dit verschilt per mobiele OS. De update is onlangs uitgerold voor Android en iOS. Vermoedelijk heeft Whatsapp de limiet ingesteld om te voorkomen dat men illegale content gaat uitwisselen, zoals bijvoorbeeld films.

Met de komst van deze nieuwe feature heeft Whatsapp ook een andere fijne tweak doorgevoerd. De berichtendienst zal niet langer foto’s en video’s comprimeren als je dat niet wil. Zo kun je eindelijk content versturen zonder dat de kwaliteit er erg beroerd uit komt te zien. Dit was anno 2017 erg vervelend, want zelfs op WiFi was het niet mogelijk om bestanden in hoge kwaliteit te versturen.

Bron: apparata.nl

luchtzuiverende plantLang achter de computer zitten kan slecht zijn voor je gezondheid. In veel gevallen komt dit door vervuolde lucht. Klachten die door vervuilde lucht kunnen ontstaan zijn hoofdpijn, geïrriteerde slijmvliezen in de keel en neus, en irritatie aan je ogen. Veel computergebruikers zullen deze klachten herkennen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om deze klachten te voorkomen: luchtzuiverende planten!

Wat zijn luchtzuiverende planten

Alle planten verbruiken koolstofdioxide en zetten dit om in zuurstof. Luchtzuiverende planten zorgen naast zuurstofproductie voor zuivering van zuurstof. Dit soort planten haalt schadelijke stofdeeltjes uit de lucht waardoor mensen minder schadelijke stoffen inademen.

In de jaren 80 experimenteerde NASA al luchtzuiverende planten. Astronauten hadden tijdens ruimtereizen namelijk vaak last van de eerder genoemde symptomen.

Veel kantoormedewerkers hebben vergelijkbare klachten als de astronauten. Daarom worden deze klachten ook wel het “Sick Building Syndrome” (SBS) genoemd. Het SBS heeft twee oorzaken:

Droge lucht

In slecht geventileerde ruimtes is de lucht vaak erg droog. In ruimtes waar computers zijn geplaatst wordt dit effect versterkt. Ingebouwde ventilatoren in computers stoten namelijk warme lucht uit. Deze warme lucht maakt de lucht nog droger.

Fijnstof

Een tweede oorzaak van het SBS is fijnstof. Fijnstof bestaat uit microscopisch kleine stofdeeltjes de in de lucht zweven, waardoor de lucht vervuild raakt. Vooral printers stoten veel fijnstof uit, waardoor je snel last kunt krijgen van hoofdpijn en geïrriteerde slijmvliezen.

Luchtzuiverende planten: de oplossing tegen het SBS

Iedere plant zorgt voor een andere hoeveelheid ‘schone lucht’. Daarom is het verstandig om meerdere planten in een ruimte met computers te plaatsen. Luchtzuiverende planten die het meeste zuiveren zijn:

1.    Arecapalm

Arecepalmen zijn geliefde kantoorplanten. De plant is struikvormig en zorgt voor voldoende luchtvochtigheid. Bovendien filtert de Arecapalm veel fijnstof uit de lucht. De zuurstofproductie vindt vooral overdag plaats.

2.    Sansevieria

De Sansevieria is een langwerpige plant met dikke bladeren die scherp kunnen aanvoelen. De Sansevieria wordt ook wel ‘vrouwentongen’ genoemd. Deze plant zorgt vooral ‘s nachts voor zuurstofproductie.

3.    Epipremnum Aureum

De Epipremnum Aureum is een hangplant. De plant heeft erg dunne bladeren. Om te voorkomen dat de bladeren breken is de nodige voorzichtigheid geboden in de buurt van deze hangplant. De Epipremnum Aureum is eenvoudig te verzorgen en de plant groeit goed op schaduwrijke plekken.

Plaats de planten bij voorkeur naast uw pc en printer om optimaal gebruik te maken van de luchtzuiverende planten. Gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en geïrriteerde slijmvliezen zullen al snel verminderen.

Dit artikel is geschreven door Marieke van fleur.nl

Minister Kamp van Economische Zaken heeft onderzoek laten doen naar de communicatiebehoeftes van consumenten en bedrijven. Daaruit blijkt dat we liever whatsappen dan de telefoon pakken. Dit zijn onze huidige acht favoriete manieren om te communiceren:

  1. WhatsApp
  2. Mobiel bellen
  3. E-mail
  4. Vaste telefoon
  5. Social media
  6. Post
  7. SMS
  8. Skype

Dit lijstje zag er een jaar of zes nog heel anders uit: e-mail stond op plaats een en post stond op plaats vijf. Toen in 2011 aan ondervraagden werd gevraagd wat ze van het versturen van post vonden, was het gemiddelde antwoord dat dat een makkelijke manier van communiceren was. Maar nu in 2017 vinden we dat 'gedoe' en whatsappen we liever, bellen mobiel of sturen desnoods een e-mail.

Wordt er nog wel post verstuurd?
Postbodes zie je steeds minder vaak op straat lopen, pakketbezorgers des te meer. Versturen we eigenlijk nog wel post? Ja, maar dat zijn voornamelijk zakelijke poststukken. Van de 2,9 miljard is 2,7 miljard zakelijke post, en ook die markt is fors aan het dalen. Pakketten zitten in de lift: Nederlanders versturen en ontvangen inmiddels op jaarbasis 350 miljoen pakketten (+81 procent ten opzichte van 2011).

En met al deze informatie in het achterhoofd heeft Minister Kamp nu besloten dat de postmarkt in Nederland anders moet. De digitalisering biedt kansen voor economische groei, zolang we daar goed op inspelen.

Om de markt toekomstbestendig te maken moeten er volgens Kamp een aantal dingen gaan veranderen. Het gereguleerde deel van de postmarkt moet worden herzien en bedrijven moeten op zoek naar nieuwe verdienmodellen. Omdat we zoveel whatsappen moeten mogelijk het aantal bezorgdagen omlaag en het postzegeltarief omhoog. Definitieve keuzes maakt hij nog niet, want dat is de taak van zijn opvolger, die langer wegblijft dan gepland.

Een postzegel kost op dit moment 78 eurocent, maar het is een kwestie van tijd voordat we een euro betalen om een kaart te sturen. De meeste consumenten vinden dat veel geld, zeker omdat iedereen weet hoe goedkoop het ooit was.

Op de website van het Ministerie van Economische Zaken kun je de complete Oriëntatie toekomst postmarkt downloaden.

Bron:dutchcowboys.nl