Nieuws

Best wel handig als je snel iets wilt onthouden. Maar hoe werkt het?

 1. Open WhatsApp op je Android-telefoon
 2. Tik rechtsonder op de groene knop om een nieuw gesprek te starten
 3. Vervolgens zie je jezelf bovenaan de contactenlijst (onder ‘Contacten in WhatsApp’) staan
 4. Tik op je naam en verstuur een bericht

Heel makkelijk: je houdt je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel tegen de kaartlezer of het poortje en - bliep! - je bent ingecheckt. Na je reis check je op dezelfde manier, met dezelfde pas weer uit. Zo simpel is het. Het lijkt op contactloos betalen in de supermarkt. Het verschil: je checkt op je bestemming ook weer uit.

Zorg dat je contactloos betalen aan hebt staan en dat je je pas uit je portemonnee haalt bij het in- en uitchecken. Zo check je in met de pas die jij wilt.

Stap voor stap

 1. Check in met je contactloze betaalpas, creditcard of je betaalpas op je mobiel. Haal je betaalpas uit je portemonnee. Zo weet je zeker met welke pas je incheckt. 
 2. Stap je uit? Dan check je uit met dezelfde pas als waarmee je bent ingecheckt. Ook nu haal je de pas bij het uitchecken uit je portemonnee.
 3. Je betaling gaat automatisch. De volgende dag zie je het bedrag in je betaaloverzicht met de omschrijving NLOV. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement.
 4. Wil je de reiskosten van die dag bekijken? Voer de 14 cijfers en letters die achter NLOV staan en het afgeschreven bedrag in op deze pagina

Kan dit met mijn betaalpas?

Je kunt in- en uitchecken met:

 • een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank of SNS
 • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (o.a. uitgegeven door ICS)
 • een mobiel die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen of creditcards. Dus ook met Apple Pay of Google Wallet
 • een buitenlandse contactloze betaalpas of creditcard van Maestro, V PAY, Mastercard of Visa

Gewoon zonder OV-chipkaart of abonnement. Vooraf aanmelden is niet nodig. Haal je OV-chipkaart of betaalpas altijd uit je portemonnee of telefoonhoesje. Zo weet je zeker waar je mee in- en uitcheckt.

Onze collega's van de Programmeren interessegroep organiseren de komende tijd diverse interessante webinars.

  • woensdagavond 18 januari een online Liberty BASIC sessie
  • donderdagavond 19 januari een online Python sessie
  • vrijdagavond 20 januari een online sessie over Games programmeren
  • zaterdagavond 21 januari een online Pascal sessie
  • maandagavond 23 januari een online Visual Basic sessie
  • woensdagavond 25 januari is er weer een Liberty BASIC bijeenkomst in Amstelveen en online

Zie ook https://programmeren.hcc.nl

Homey is een domoticaplatform dat is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Athom. Het platform is bedoeld om huisapparaten, sensoren en andere componenten te integreren en te automatiseren in één centrale hub.
Homey kan worden gebruikt om verschillende soorten huisapparaten te bedienen, zoals verlichting, thermostaten, beveiligingscamera's en slimme stopcontacten.
Het kan ook worden gebruikt om automatiseringen te maken op basis van voorwaarden, zoals het tijdstip of de locatie van de gebruiker.

Homey kan worden gecontroleerd via een webinterface of een app op een smartphone of tablet. Het platform kan ook worden gekoppeld aan andere domotica-systemen, zoals Google Home of Amazon Echo, zodat deze kunnen worden bediend met spraakopdrachten.

Homey biedt een grote hoeveelheid integraties met verschillende soorten huisapparaten en diensten, waaronder Nest, Philips Hue, Sonos, IFTTT en vele anderen. Het platform ondersteunt ook verschillende spraakassistenten, zoals Google Assistant, Amazon Alexa en Microsoft Cortana

Ter herinnering: Windows 8.1 zal op 10 januari 2023 het einde van de ondersteuning bereiken. Na deze datum ontvangt dit product niet langer beveiligingsupdates, niet-beveiligingsupdates, oplossingen voor fouten, technische ondersteuning of updates van online technische inhoud. Als apparaten niet voldoen aan de technische vereisten om een recentere versie van Windows uit te voeren, raadt Microsoft aan het apparaat te vervangen door een apparaat dat Windows 11 ondersteunt.

Klik hier voor meer informatie.