Nieuws

Een tip die heel belangrijk kan zijn
Siri kan een levensreddend telefoontje voor je doen om voor jezelf of een ander snel contact op te nemen met de 112 alarmcentrale die snel zorgt voor de juiste hulp van politie, brandweer of ambulance. Ook als je zelf je telefoon niet meer met je handen kunt bedienen.  Roep dan gewoon “Hé Siri! Bel de hulpdiensten!”of zeg heel kort “Hé Siri! 112!”. Dan start een timer van 5 seconden waarin je het gesprek nog kunt annuleren. Siri zet het gesprek automatisch via de luidspreker zodat het telefoongesprek ook mogelijk is als de iPhone iets verder weg ligt.

Microsoft komt in juni met een update voor Windows 10, waarmee de Flash Player van Adobe automatisch van je computer wordt verwijderd. Begin dit jaar werd de ondersteuning ervoor gestopt, waardoor de software een veiligheidsrisico vormt.

De verwijdering van Flash vindt overigens ook plaats zodra je de Windows 10-versie 21H1 update hebt geinstalleerd. Dat is de eerste van de twee onderdelenupdates van dit jaar, die deze maand wordt verwacht. 

Waarschijnlijk merk je niets van een pc zonder Flash. Jarenlang was de software vereist om op internet animaties af te spelen, maar de techniek is inmiddels ingehaald door het modernere HTML5.

Windows 10 krijgt een grote verbetering van de geluidskwaliteit voor een hele reeks Bluetooth-koptelefoons die er zijn, inclusief Apple's AirPods.

Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat ondersteuning voor de AAC Bluetooth-codec naar Windows 10 komt, te beginnen met Windows Insiders . Hoewel Windows 10 al een andere hoogwaardige codec ondersteunt, AptX, doen veel audioapparaten dat niet.

Met name Apple-koptelefoons - inclusief Beats - gebruiken uitsluitend AAC als hun hoogwaardige optie. Ik heb veel producten getest die alleen AAC ondersteunden (afgezien van de standaard SBC), dus dit is best goed nieuws voor deze audioliefhebber.

 

Apple is begonnen met de uitrol van iOS 14.5, de fel bediscussieerde software-update met nieuwe privacyregels voor apps. Andere nieuwtjes in de update zijn onder andere gezichtsherkenning met een mondkapje op (als je een iWatch hebt) en nieuwe ‘inclusieve’ emoji’s.

Klik hier voor alle nieuwtjes.

Windows wordt met elke update weer een stukje gebruiksvriendelijker. Hier lees je over enkele Windows-eigen tools en opties die het dagelijks leven makkelijker maken.

Alle tips en trucs die je hier tegenkomt, gelden voor Windows 10 versie 20H2, de laatste versie. Maar veel was al aan eerdere versies toegevoegd - elk half jaar verschijnt er immers een nieuwe update en daarmee voegt Microsoft aan Windows 10 ook steeds weer nieuwe functies toe.

Klik hier voor de complete workshop.