Nieuws

Thuis verwacht je een uitstekende wifi-verbinding. Maar het kan gebeuren dat het draadloze signaal ondermaats blijft of geregeld wegvalt. Met WinFi Lite kun je onderzoeken waar het spaak loopt.

Er zijn best veel tools die de sterkte van het signaal van draadloze netwerken in kaart brengen. Zo hebben we bijvoorbeeld in het vorige nummer van PC-Active de mobiele app Fritz! WLAN besproken (nl.avm.de/producten/fritzapps/fritzapp-wlan). Voor Windows is er WinFi Lite, dat nog veel meer informatie over draadloze netwerken geeft, zowel voor de 2.4 GHz-, 5 GHz- als 6GHz-band en met ondersteuning voor 802.11ax. In dit artikel gaan we na hoe je hiermee allerlei informatie opvraagt en hoe je die kunt gebruiken om je draadloze signaal te optimaliseren.

Klik hier voor de complete workshop.

Vanaf dit moment kun je je inschrijven voor de workshop Linux Mint, om 11:00 uur op de HCC!kennisdag. De workshop is exclusief voor HCC-leden. Je kunt je eigen laptop meenemen, maar er zijn ook 10 HCC-laptops om te oefenen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij.

Voor de genoemde workshop moet je je inschrijven, maar er zijn ook vele presentaties waar je zo kunt binnenlopen. Klik hier voor het complete programma. Ook deze presentaties zijn exclusief voor HCC-leden.

Microsoft heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de Windows 11 2022 Update, de eerste grote update voor Windows 11 sinds dit besturingssysteem in 2021 werd gelanceerd.

Vorig jaar kwam Microsoft met Windows 11, de opvolger van Windows 10. Eén jaar later komt de de eerste grote update voor Windows 11 die Windows 11 2022 Update heet (ook wel Windows 11 22H2 genoemd). De belangrijkste aanpassingen en verbeteringen zijn het vernieuwde Startmenu, een vooral qua uiterlijk vernieuwd Taakbeheer, betere compatibiliteit voor aanraakbesturing en een betere Taakbalk. Zo kun je apps openen door deze naar de Taakbalk te slepen en heeft de Taakbalk nu een overflow-functie: apps worden in een los menu gezet als er geen ruimte meer is voor een icoon op de Taakbalk. Onderaan het artikel lees je wat Microsoft allemaal met de Windows 11 2022 Update wil bereiken.

Apple heeft woensdagavond 7 september de nieuwe iPhone 14-serie aangekondigd. De toestellen zullen vanaf vrijdag 16 september in de winkels liggen. Pre-ordering kan vanaf vrijdag 9 september.

De nieuwe iPhone 14-serie bestaat uit de iPhone 14, de iPhone 14 Plus, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Op de website van Apple zijn alle specificaties te vinden. Klik hier voor meer informatie over:

iPhone 14 en iPhone 14 Plus

iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max

De goedkoopste iPhone 14 zal een prijskaartje hebben van € 1.019,-, de duurste in de Pro Max die € 1.479,- gaat kosten.

Daarnaast kondigde Apple nog meer aan, waaronder nieuwe AirPods Pro en diverse modellen van de Apple Watch. Klik hier voor alle info hierover.

ASUS heeft vandaag aangekondigd dat de Zenbook 17 Fold OLED (UX9702), 's werelds eerste 17,3-inch opvouwbare laptop, beschikbaar zal zijn in Q4 2022 vanaf $ 3499. De Zenbook 17 Fold OLED is een Intel Evo-gecertificeerde opvouwbare laptop met een groot 4:3 17,3-inch 2,5K-touchscreen dat in het midden kan worden opgevouwen om twee 3:2 12,5-inch 1920 x 1280-schermen te creëren.

download.jpg

ASUS beweert dat het 180°-scharnier bestand is tegen meer dan 30.000 cycli van openen en sluiten. U kunt dit apparaat in verschillende modi gebruiken met het ASUS ErgoSense Bluetooth-toetsenbord en touchpad op volledige grootte. Het toestel weegt slechts 1,5 kg zonder toetsenbord, of 1,8 kg ermee.

Harman Kardon-gecertificeerd Dolby Atmos-geluidssysteem met vier luidsprekers en Dolby Vision-gecertificeerd scherm met een 100% DCI-P3-gamma en PANTONE-validatie zorgen voor een geweldige audiovisuele ervaring. Het beschikt ook over slimme functies zoals detectie van gebruikersaanwezigheid met behulp van een HD IR-camera; een geïntegreerde kleurensensor voor automatische aanpassing van schermhelderheid en kleurtemperatuur; en een 5 MP AI-webcam met ASUS 3D Noise Reduction (3DNR)-technologie voor betere videogesprekken.

ASUS Zenbook 17 Fold OLED wordt aangedreven door 12e generatie Intel Core i7-1250U processor, Intel Iris Xe graphics, 16 GB RAM en een 1 TB PCIe SSD. Het wordt geleverd met een 75 Wh-batterij voor een behoorlijke levensduur van de batterij.