Nieuws

Microsoft gaat tekstverwerker Word voorzien van tekstvoorspelling mogelijkheden. Deze nieuwe functionaliteit komt komende maand beschikbaar, nadat Outlook deze functie al heeft gekregen. Gebruikers van clouddienst Microsoft 365 krijgen deze toevoeging automatisch.

De komst van voorspelling van welke woorden gebruikers willen of gaan invoeren in Word volgt op stappen die concurrent Google al heeft gezet. De Smart Compose-functie in online-tekstverwerker Google Docs benut al machine learning om volgende woorden in zinsconstructies te voorspellen en aan de gebruiker te suggereren. Dit moet het opstellen van tekstdocumenten versnellen.

De Windows 10, versie 21H1-release brengt geen updates voor het Windows Hardware Compatibility Program en volgt dezelfde richtlijnen als 20H2. Hieronder vindt u meer details met betrekking tot alle WHCP-gerelateerde activiteiten.

Activiteiten van het Windows Hardware Compatibility Program (WHCP):

  • WHCP-vereisten  - Geen verandering. De vereisten  voor Windows 10, versie 2004, blijven van toepassing op de release van Windows 10, versie 21H1.
  • Hardware Lab-kit  - Geen verandering. Omdat WHCP-vereisten zullen blijven bestaan ​​in Windows 10, versie 21H1, blijft de HLK ook hetzelfde. Er komt geen nieuwe HLK-release in Windows 10, versie 21H1. Aangezien zowel Windows 10, versie 2004 als 21H1 OS kunnen worden gebruikt voor Windows 10, versie 2004-kwalificatie, wordt erkend dat ze voldoen aan de Windows 10, versie 2004-kwalificatie.
  • Errata -  Geen verandering. Alle Windows 10, versie 2004 errata blijven geldig voor de release van Windows 10, versie 20H2 en versie 21H1.
  • HLK-afspeellijst -  Geen verandering. De afspeellijst van HLK versie 2004  kan worden gebruikt voor de release van Windows 10, versie 2004, versie 20H2 en versie 21H1.
  • Handtekening bestuurder -  Geen verandering. Stuurprogramma's die voldoen aan alle toepasselijke vereisten van Windows 10, versie 2004, worden digitaal ondertekend met dezelfde handtekeningkenmerken.
  • Indiening -  Geen verandering. Windows 10, versie 2004, versie 20H2 en versie 21H1 OS kunnen worden gebruikt voor WHCP-verzending.
  • WHCP-kwalificatie -  Windows 10, versie 2004
  • Vereiste OS-versie -  Windows 10, versie 2004, versie 20H2 of versie 21H1
  • HLK-versie -  HLK-versie 2004

4 sympathieën

 Leuk vinden

Delen

2 opmerkingen

Na de grote veranderingen in iPadOS 13 doet Apple het dit jaar wat rustiger aan. IPadOS 14 mist enkele handige functies die de iPhone wel heeft gekregen.

In iPad0S 14 kun je de widgets niet overal plaatsen op de iPad. Ook de appbibliotheek ontbreekt nog in deze eerste versie van iPadOS14. Gelukkig heeft Apple al wel laten doorschemeren dat die appbibliotheek ook op de iPad gaat komen. Een belangrijke vernieuwing is dat je een Apple Pencil nu op veel meer plaatsen kunt gebruiken. Verder verklappen we je enkele handige mogelijkheden in Apple’s Notities-app.

WEER EEN BEETJE MEER MAC 
 In iPadOS 14 krijgen veel apps een nieuw design met een zijbalk. Hierdoor spring je in Foto’s bijvoorbeeld snel naar een album. Net als bij apps op de Mac, die ook altijd een zijbalk hebben. Daar heet hij ‘navigatiekolom’. Ook zijn er nu in iPadOS uitklapmenu’s en vervangt een compacte datumprikker het eindeloze tandwieltje. Apps maken zo beter gebruik van het grotere iPad-scherm. Wat ook aan macOS doet denken, is de vernieuwde zoekfunctie. Die is niet meer schermvullend, maar verschijnt voortaan midden in beeld, zoals bij Spotlight op de Mac.

Klik hier voor de complete workshop.

Slechts nieuws voor gebruikers van LastPass. Momenteel kun je de wachtwoordmanager gratis gebruiken op al je apparaten. Daar komt 16 maart verandering in. Vanaf die datum moet je met een gratis abonnement kiezen of je de dienst wil gebruiken op je computer(s) óf op je mobiele apparaten, zoals je Android-smartphone. Als je LastPass op al je apparaten wil blijven draaien, ga je per maand betalen. Met een gratis account krijg je bovendien ook geen e-mail-ondersteuning meer.

Wil je liever een wachtwoordbeheerder die altijd en overal gratis je wachtwoorden onthoudt? De collega's van Androidplanet bekeken een paar alternatieven.

Klik hier voor het complete artikel.

Ben je op zoek naar een degelijke ip-camera? PC-Active bekeek de Foscam Dome en schreef daar het volgende over.

Het is een Dome-type, dat wil zeggen een halfrond model voor wand- of plafondmontage. De Pan-Tilt-Zoom (PTZ) werkt horizontaal (350 graden) en verticaal (85 graden) en heeft 4x optische zoom. Infrarood nachtzicht werkt tot 20 meter. Hiermee kan in detail een gebied worden bewaakt. De installatie gaat via de Foscam-app en is snel te realiseren via de QR-code.

Na het opstarten kan de wifi worden geactiveerd. Daarna verschijnt het QHD-beeld (2304 x 1536 pixels) in het scherm van de app. Opslag van beelden gaat via een optionele sd-kaart, de Foscam Cloud (optie, eerste maand gratis), op een NAS of FTP-server of via Foscam VMS of NVR. De D4Z is niet draadloos, dus er komen kabels uit voor een netspanningsadapter, Ethernet-kabel, geluidsaansluiting en een reset-knop.

Er wordt veel functionaliteit geboden. De bediening en het bekijken van de beelden gaat via de app of uitgebreid met de Foscam VMS-applicatie voor Windows en Mac. Koppeling met Google Assistant, Alexa en Homey wordt ondersteund. Er zijn vele vormen van detectie zoals tijdsgroepen, gebiedszones, geluid en objecten of personen. Alarmering is mogelijk via de app en de mail. De detectie en het opgenomen beeld is goed.

Een mooie en stevige ip-camera.