Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Google heeft een nieuwe functie aangekondigd voor Android Auto: Google Assistant. Daarnaast zijn alle integraties van Google Assistant nu ook via een website te benaderen.

Google Assistant in Android Auto
Nu zul je wellicht denken: "Dat was er toch al?" Dat klopt, maar dan in een andere vorm. Je kunt sinds december 2016 in de auto het spraakcommando 'OK, Google' gebruiken om bijvoorbeeld navigatie op te starten. Dit betreft een oude Google Now-assistent en is dus niet de Google Assistant. Google Assistant kan namelijk veel meer, zoals het bedienen van lampen en de thermostaat. Met de aankondiging van Google Assistant voor Android Auto kan de bestuurder vanuit de auto allerlei functies van de digitale assistent gebruiken.

Android Auto is beschikbaar als app, als in-car-entertainmentsystemen, en er zijn ook autofabrikanten met een eigen infotainment-systeem dat draait op Android. Hier leggen ze dan zelf hun eigen gebruikersinterface overheen. Helaas is de Android Auto-app officieel nog niet beschikbaar. Of en wanneer deze mogelijkheid naar Nederland en België komt is niet bekend.

Actions on Google - wat kan Google Assistant allemaal voor je doen?
In 2016 lanceerde Google het platform Actions on Google. Via dit platform kunnen ontwikkelaars apps maken die werken met Google Assistant. Amazon gebruikt daar voor hun slimme assistent Alexa de zogenaamde skills voor. Deze skills hebben ervoor gezorgd dat er inmiddels al vele third-party apps (apps van derden) zijn die ervoor zorgen dat Alexa werkt met diverse software en hardware.

Google is nu met een inhaalslag bezig en toonde onder andere een uitgebreide presentatie op de CES in Las Vegas, waarin werd gedemonstreerd hoe je met Google Assistant een bestelling kunt plaatsen bij Starbucks of een parkeerplaats kunt reserveren. Dit kan alleen in de Verenigde Staten helaas.

Website met mogelijkheden van Google Assistant
Onderdeel van de inhaalslag is de nieuwe website met mogelijkheden van Assistant. Je kunt nu, als je Google Assistant op je smartphone start, zien wat je er allemaal mee kunt doen. Open hiervoor de assistent en klik op het blauwe envelopje. Bij 'Explore' zie je nu alle ondersteunde apps en diensten onderverdeeld in categorieën.

Bron:  androidworld.nl

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Microsoft waarschuwt dat computers met Windows 7 en 8 merkbaar trager kunnen worden na de recente updates vanwege de beveiligingslekken in chips.

Computers van voor 2016 kunnen langzamer worden na de recente updates die de beveiligingslekken Spectre en Meltdown dichten. Hiervoor waarschuwt Windows-manager Terry Myerson. Het grootste verlies aan prestaties zal bij pc's met Windows 8 en Windows 7 plaatsvinden. "De meeste van die gebruikers zullen een achteruitgang in systeemprestaties ondervinden."

Ook Windows 10-computers van 2015 of eerder worden volgens tests iets langzamer, wat volgens Microsoft 'voor sommige gebruikers merkbaar is'. Bij nieuwere Windows 10-pc's van 2016 of later is het verschil niet merkbaar, stelt Myerson. Sommige patches moest Microsoft onlangs tijdelijk stopzetten nadat gebruikers meldden dat hun pc's crashten na het installeren van de updates.

Windows 10 is op dit moment met afstand het meest gebruikte besturingssysteem in Nederland. Volgens Statcounter draait dik 77 procent van de Nederlandse desktop-pc's Windows. Daarvan draait bijna 62 procent Windows 10, bijna 26 procent Windows 7 en zo'n 8 procent Windows 8.

Ook Windows-servers worden volgens Microsoft 'significant' trager na de beveiligingsupdates. Myerson raadt serverbeheerders aan om zelf een goede afweging tussen veiligheid en de verminderde prestaties te maken.

Chips Intel en AMD
Chips van onder meer Intel en AMD die in bijna alle apparaten zitten bleken grote beveiligingsfouten te hebben. Onder meer Apple, Google en Microsoft kwamen daarna met updates voor hun besturingssystemen. Volgens Appel zou de beveiligingsupdate zijn apparaten niet meetbaar langzamer hebben gemaakt.

Intel zegt binnen een week met updates voor 90 procent van alle chips die in de afgelopen vijf jaar zijn gemaakt te komen. De overige 10 procent wordt aan het einde van deze maand nog geüpdatet. Of Intel-processoren ouder dan vijf jaar ook een update krijgen, is nog niet duidelijk.

Gevaar: data te stelen
Door de twee lekken kunnen hackers data stelen die het apparaat op dat moment verwerkt, zoals wachtwoorden, documenten en foto's. Soms hebben programma's toegang tot het beschermde gedeelte van het apparaat - de kernel - nodig om computercode uit te voeren. Door een fout in de chip lukt het om met zowel de Meltdown- als Spectre-aanval de beveiliging van de kernel te doorbreken en vervolgens informatie uit het geheugen te trekken.

Een aanvaller moet wel eerst malafide software op een apparaat krijgen voordat degene toegang krijgt tot alle informatie in het geheugen. Dit kan bijvoorbeeld door het slachtoffer een phishingmail te sturen met de gevaarlijke software als bijlage.

Bron: bright.nl

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Maak je op de traditionele wijze gebruik van het internet, dan laat je ongemerkt heel wat persoonlijke virtuele sporen achter. Een simpel voorbeeld is dat jouw internetprovider precies kan zien welke websites je bezoekt en welke data je verstuurt of ontvangt via je smartphone, tablet of computer. Het IP-adres dat je toegewezen hebt gekregen van de internetprovider zorgt ervoor dat je traceerbaar en volgbaar bent voor bedrijven, overheden, reclamemakers, websites en hackers. Ook mensen die gebruik maken van hetzelfde (wifi)-netwerk als jij kunnen veelal zien welke websites jij bezocht hebt. Jouw locatie, surfgewoonten en geschiedenis; alles is traceerbaar.

Door een VPN te gebruiken kunnen inlichtingendiensten, internetconglomeraten als Google en Facebook, je internetprovider, je medebewoners en je werkgever niet meer zomaar meekijken met waar je mee bezig bent op het internet. Door de VPN wordt je internetverkeer versleuteld en gemaskeerd voor deze externe partijen. Tevens biedt een VPN-service extra bescherming tegen cybercriminelen die erop uit zijn om bepaalde data te onderscheppen, zoals banktransacties of e-mailverkeer. Tot slot stelt een VPN-service je in staat om je locatie artificieel te veranderen zodat je geografische restricties op het internet kunt omzeilen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blokkades en restricties op specifieke diensten zoals Spotify, Youtube en Netflix.

Een VPN-aanbieder kiezen
Welke VPN dienst moet ik kiezen? Veel mensen worstelen met deze vraag, simpelweg omdat er zo veel keuze is. Om je wat richting te geven in het doolhof van VPN-aanbieders hebben wij daarom een lijst gemaakt met ons inziens de beste VPN providers voor 2018. Providers die stuk voor stuk aan de hoogste eisen van privacy en veiligheid voldoen. Elk VPN-dienst in deze lijst heeft zijn eigen unieke pakket met bijbehorende pluspunten. Bij onze selectie hebben wij onder meer rekening gehouden met de mate van betrouwbaarheid, stabiliteit van de servers, kosten, snelheid en gebruiksgemak.

Omdat aanbieders af en toe aanpassingen maken aan hun beleid, serveraanbod, prijs of features, werken wij onze lijst met top 5 VPN aanbieders ook continu bij. We bespreken nu eerst onze 5 favoriete VPN-providers. Daarna gaan we nog wat verder in op de door ons gehanteerde criteria bij het opstellen van deze top 5.

1. ExpressVPN | Beste premium all-round VPN
2. NordVPN | De sterkste beveiligingsopties die een VPN kan bieden
3. GOOSE VPN | Een uitstekende VPN die geschikt is voor jong en oud
4. IPVanish | Perfect om razendsnel torrents te downloaden in anonimiteit
5. PureVPN | Goede VPN met de mogelijkheid een dedicated IP-adres te krijgen

Goed nieuws voor HCC leden, want bij Goose ontvangen zij het 1e jaar 50% korting op de abonnementsprijs.

Bron: vpngids.nl

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wilt u uw kennis over uw Android tablet of smartphone weer eens opfrissen?
Onze partner Nederland Verbindt gaat vanaf 10 januari a.s. van start met een cursus in Reeuwijk.

Deze cursus bestaat uit 10 lessen, twee lessen per week gedurende vijf weken.

U kunt meedoen met een tablet van Android.

Cursuslocatie Dienstencentrum De Reehorst
Poelruit 12, Reeuwijk
Startdatum  10 januari 2018
Einddatum  12 februari 2018
Lestijden maandag
woensdag
9:30 - 11:30
9:30 - 11:30

 

Wilt u er meer over weten? Klik dan hier.

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

De misschien wel belangrijkste functie in iOS 11 is 'niet storen tijdens autorijden', iets waar instanties belast met de verkeersveiligheid nadrukkelijk om hebben gevraagd. Met de nieuwe functie is het mogelijk om alle meldingen te blokkeren tijdens het autorijden. Dit houdt in dat je geen meldingen zult ontvangen van bijvoorbeeld WhatsApp, Berichten, telefoongesprekken, etc. tijdens het autorijden waardoor je meer gefocust bent op het rijden en verkeer.

De optie is te vergelijken met de traditionele niet storen-functie, echter wordt deze automatisch ingeschakeld wanneer je je iPhone verbindt met je auto via bluetooth of automatisch wanneer je aan het rijden bent. Daarnaast heb je ook de keuze om de optie handmatig in te schakelen via het vernieuwde bedieningspaneel.

Niet storen tijdens autorijden instellen
• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Niet storen'
• Ga naar de optie 'Niet storen tijdens autorijden'
• Tik op 'Activeer'

Kies vervolgens een gewenste optie, je hebt de keuze tussen: automatisch, bluetooth of handmatig. Wanneer je voor automatisch kiest zal de functie worden ingeschakeld zodra er beweging wordt gedetecteerd. Dit houdt in dat je sneller moet gaan dan ongeveer 20km/u voordat niet storen wordt geactiveerd. Wanneer je kiest voor bluetooth zal de optie altijd worden ingeschakeld zodra je verbonden bent met het bluetooth-systeem in je auto. We raden aan om de optie automatisch of bluetooth te kiezen, handmatig zal vaak vergeten worden.

Bepaalde meldingen activeren tijdens niet storen
Via Instellingen ▸ Niet Storen ▸ Automatisch antwoord aan kun je ervoor kiezen om bepaalde personen automatisch een bericht te verzenden wanneer niet storen tijdens autorijden actief is. Het bericht kun je aanpassen via 'Automatisch antwoord'. Zodra iemand van deze personen je probeert te bereiken krijgen ze automatisch dit antwoord. Wanneer de boodschap dringend is kunnen zij antwoorden op het bericht met de boodschap 'urgent'. Uiteindelijk zal je dan toch een melding ontvangen.

Hoe werkt niet storen tijdens autorijden?
Naargelang de instelling zal de optie automatisch worden ingeschakeld. Er verschijnt een melding op het scherm dat je geen meldingen zult ontvangen terwijl je aan het rijden bent. Stel deze optie wordt actief terwijl je de bijrijder bent dan kun je dit uitschakelen door op de melding te tikken en te kiezen voor de optie 'Ik ben niet aan het rijden'. Ook via het bedieningspaneel kun je op de auto tikken (indien ingeschakeld) om de optie uit te schakelen.

Bron: appletips.nl