Nieuws

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De overheid stuurt steeds minder vaak fysieke brieven op. In plaats daarvan krijg je digitaal bericht als je bijvoorbeeld aangifte moet doen bij de Belastingdienst, of als je een belangrijk bericht hebt van je gemeente of waterschap. Daarvoor moest je tot nu toe wel steeds zelf de MijnOverheid-site openen, iets dat veel Nederlanders vergeten te doen.

Daarom is er vanaf nu de Berichtenbox-app voor Android-smartphones. Die stuurt je automatisch een notificatie als je een nieuw bericht ontvangt. Volgens Logius, de overheidsorganisatie die de app ontwikkelt, is de kans zo een stuk kleiner dat je een bericht nog over het hoofd ziet. De app werkt ook op tablets.

Berichtenbox app

Klik hier om het volledige artikel te lezen op androidplanet.nl en om de app te downloaden.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De misschien wel belangrijkste functie in iOS is 'niet storen tijdens autorijden', iets waar instanties belast met de verkeersveiligheid nadrukkelijk om hebben gevraagd.
Met de functie is het mogelijk om alle meldingen te blokkeren tijdens het autorijden. Dit houdt in dat je geen meldingen zult ontvangen van bijvoorbeeld WhatsApp, Berichten, telefoongesprekken, etc. tijdens het autorijden waardoor je meer gefocust bent op het rijden en verkeer.

De optie is te vergelijken met de traditionele niet storen-functie, echter wordt deze automatisch ingeschakeld wanneer je je iPhone verbindt met je auto via bluetooth of automatisch wanneer je aan het rijden bent. Daarnaast heb je ook de keuze om de optie handmatig in te schakelen via het vernieuwde bedieningspaneel.

Niet storen tijdens autorijden instellen

  • • Open Instellingen
    • Navigeer naar 'Niet storen'
    • Ga naar de optie 'Niet storen tijdens autorijden'
    • Tik op 'Activeer'

Kies vervolgens een gewenste optie, je hebt de keuze tussen: automatisch, bluetooth of handmatig. Wanneer je voor automatisch kiest zal de functie worden ingeschakeld zodra er beweging wordt gedetecteerd.
Dit houdt in dat je sneller moet gaan dan ongeveer 20km/u voordat niet storen wordt geactiveerd. Wanneer je kiest voor bluetooth zal de optie altijd worden ingeschakeld zodra je verbonden bent met het bluetooth-systeem in je auto.
We raden aan om de optie automatisch of bluetooth te kiezen, handmatig zal vaak vergeten worden.

Bron: appletips.nl

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Microsoft heeft de uitrol van de Windows 10-update stopgezet voor al zijn gebruikers. Aanleiding is een aantal meldingen van gebruikers die merkten dat hun bestanden na de update zijn verdwenen.

Het techbedrijf maakte de update voor Windows 10 deze week beschikbaar. De update geeft gebruikers onder meer toegang tot de Your Phone-app. Daarmee kunnen zij sms'jes en foto's van Android-smartphones op hun computer bekijken.

Een aantal gebruikers dat de update heeft geïnstalleerd, merkte na afloop dat bestanden waren verdwenen. De documenten waren ook niet terug te vinden in een oude versie van Windows, een back-up die de software automatisch maakt na de installatie van een nieuwe versie.

Hoeveel mensen met de problemen te kampen hebben, is niet duidelijk. Microsoft spreekt op zijn website alleen van "geïsoleerde meldingen".

Het bedrijf roept gebruikers die de update gedownload hebben op om deze nog niet te installeren. Ook zegt het bedrijf met meer informatie te komen zodra een nieuwe versie van de Windows 10-update beschikbaar is.

Bron: nu.nl

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Van 18 tot en met 22 september jl. stond HCC op de 50PlusBeurs in Utrecht. De organisatie van de aanwezigheid op deze beurs was in handen van Colette Keuten, Cor van Rooij, Dick Elzinga, Luit Poppema van de Seniorenacademie. Met name Colette heeft bergen werk verzet om dit evenement te laten slagen. Maar zonder Cor, Dick en Luit en alle andere vrijwilligers, ook van andere Interessegroepen die acte de présence gaven, was het niet gelukt om toch weer een kwaliteitsslag te maken.

Op de stand heeft men veel meer bezoekers kunnen verwelkomen dan vorig jaar, waaronder zo’n 450 leden van HCC. Een aantal daarvan zijn ter plekke ook lid geworden van Seniorenacademie. En er zijn 40 nieuwe HCC-leden ingeschreven. En ook dat is veel meer dan vorig jaar.

De complimenten van het Hoofdbestuur gaan dan ook uit naar de organisatie en ik feliciteer de Seniorenacademie graag met deze benoeming tot groepering van de maand. Maar met nog meer genoegen benoemen we Colette Keuten tot lid van de maand. Zij heeft dat dubbel en dwars verdiend met haar tomeloze inzet om deze 50PlusBeurs tot een groot succes te maken.

Namens het Hoofdbestuur,
Hans van Kleef – Voorzitter

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Met iCloud-foto's kunt u uw foto's en video's openen op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, op iCloud.com en zelfs op uw pc. Uw nieuwste opnamen worden automatisch toegevoegd aan iCloud-foto's en wijzigingen in de ordening of andere bewerkingen worden steeds op al uw apparaten doorgevoerd.*

Voordat u begint:

1. Zorg ervoor dat de software up-to-date is op uw iPhone, iPad of iPod touch, uw Mac en uw Apple TV.
2. Configureer iCloud op alle apparaten. Als u een pc hebt, downloadt u iCloud voor Windows. Zorg ervoor dat u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud .
3. Zorg ervoor dat uw apparaat een wifiverbinding heeft.

Schakel iCloud-foto's in:

Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'iCloud-foto's' in.
Ga op de Mac naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Klik op de knop 'Opties' naast 'Foto's' en selecteer 'iCloud-foto's'.
Op een Apple TV gaat u naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud' > 'iCloud-foto's'.

Volg op uw pc de stappen om iCloud-foto's in te stellen.
Als u vanuit iTunes al foto's hebt gesynchroniseerd naar uw iOS-apparaat en vervolgens iCloud-foto's op uw iOS-apparaat hebt ingeschakeld, ziet u een bericht met de melding 'Foto's en video's die zijn gesynchroniseerd via iTunes worden verwijderd'. De foto's en video's die u vanaf uw computer hebt gesynchroniseerd, blijven op uw computer staan maar worden verwijderd van uw iOS-apparaat.

U kunt deze foto's en video's weer op uw iOS-apparaat zetten door iCloud-foto's op uw Mac of pc in te schakelen. Als u dat doet, worden de foto's van uw computer geüpload naar iCloud, zodat u ze op al uw apparaten kunt openen. Wanneer iCloud-foto's is ingeschakeld, staan alle foto's in iCloud en zijn ze beschikbaar vanuit de Foto's-app op uw Mac of een map op uw pc.

* De foto's en video's die u in de iCloud-foto's bewaart, nemen iCloud-opslagruimte in. Controleer voordat u iCloud-foto's inschakelt of u genoeg ruimte in iCloud hebt om uw volledige verzameling te bewaren. U kunt zien hoeveel ruimte u nodig hebt en vervolgens een upgrade van uw opslagabonnement uitvoeren indien nodig.