Nieuws

Microsoft heeft in Windows 10 de procedure voor het verwijderen van een externe harde schijf of usb-stick aangepast. Je kunt nu zonder problemen externe usb-opslagmedia uit de computers verwijderen.

Tot nu toe vroeg Windows bij het verwijderen  van een usb-stick of een externe harde schijf uit een usb-poort van een Windows-computer je nu altijd de procedure voor 'Hardware veilig verwijderen' te doorlopen om te voorkomen dat je data verliest.

Met de nieuwe Windows 1809-update zijn deze instellingen standaard zo gewijzigd dat je opslag aangesloten via een usb-poort gewoon zonder melding veilig uit de computer kan verwijderen. 

Voorheen stond de instelling voor het verwijderen van externe media op 'Betere prestaties' waarbij een schrijfcache ingeschakeld stond. Dat vereiste het gebruik van de 'Hardware veilig verwijderen'-procedure, omdat er een kans bestond dat er gegevens verloren konden gaan als een schijf zomaar uit de pc werd getrokken. 

Save the date!

Vanwege het succes van de HCC!expo 2018 wordt dit evenement ook in 2019 weer georganiseerd. Volgens plan zal dat op 18 mei 2019 gebeuren. Zet deze datum dus vast in je agenda, wij zullen je intussen op de hoogte houden, via de een speciale website.

Je eigen robot bouwen uit onderdelen die je zelf 3D-print? En over 3D-printen gesproken… er worden verschillende 3D-printers en -scanners gedemonstreerd, waaronder een 3D-bodyscan.

Heeft u navigatie in de auto? Of op de boot wellicht? Of gebruikt u misschien GPS tijdens het hardlopen? Hoe dan ook: het is mogelijk dat uw GPS-systeem na 7 april niet meer correct functioneert.

In de nacht van 6 op 7 april vindt namelijk de ‘GPS-omwenteling’ plaats. Het telsysteem van GPS is dan vol en begint vanaf dan weer bij 0. Een beetje zoals bij oudere auto’s vroeger, als de kilometerteller na 99.999 km weer oversprong op 0 km.
 

De GPS-omwenteling kan ertoe leiden dat navigatiesystemen ‘in de war raken’ en niet meer goed functioneren. Om vervelende situaties te voorkomen adviseert Agentschap Telecom om uw GPS-systeem goed te controleren na 7 april.  

Raadpleeg bij twijfel uw leverancier.

Onze vaste fotograaf Rien Voets heeft weer een prachtige impressie gemaakt van deze bijzondere dag in het Landstede College in Harderwijk.

Klik hier om deze video te bekijken.

Google heeft u er waarschijnlijk een e-mail over gestuurd! Maar waarschijnlijk heeft u er nooit gebruik van gemaakt. Google+ was voorbestemd een soort Facebookachtig platform te worden onder de vleugels van Google.

Wat gaat er na 2 april gebeuren?

Op 2 april worden je Google+ account en eventuele Google+ pagina's die je hebt gemaakt beëindigd. Er wordt begonnen met het verwijderen van content uit je Google+ account. Foto's en video's van Google+ in je albumarchief en je Google+ pagina's worden ook verwijderd. Let op, dus niet uit je Gmail en Google Foto's. Je kunt alles wat op Google+ staat opgeslagen downloaden en opslaan. Doe dit wel voor april. Nogmaals foto's en video's waarvan een back-up staat in Google Foto's worden niet verwijderd.

Het proces om de content te verwijderen uit Google+ accounts, Google+ pagina's en het albumarchief gaat enkele maanden in beslag nemen. Gedurende deze tijd kan content zichtbaar blijven. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld nog steeds delen van hun Google+ account zien in het activiteitenlogboek en sommige content in de consumentenversie van Google+ kan zichtbaar blijven voor G Suite-gebruikers totdat de consumentenversie van Google+ is verwijderd.