Nieuws

Steeds vaker moeten we online gebruik maken van Digid.
Niet alleen voor het invullen van uw aangifte inkomstenbelasting, maar ook steeds vaker binnen de gezondheidszorg.

Voor contact met uw huisarts, specialist, ziekenhuis en verzekeraar heeft u bijna altijd DigiD nodig. Ook wel handig natuurlijk, want dan weet u zeker dat uw privacy gewaarborgd is.

Wilt u toch nog eens nalezen hoe het allemaal werkt?
Wij vonden een handige website voor u, waar u alles nog eens kunt teruglezen of horen, want er is ook een gesproken versie.

Save the date!

Vanwege het succes van de HCC!expo 2018 organiseren we dit evenement ook in 2019 en wel op zaterdag 18 mei 2019. Zet deze datum dus vast in je agenda en kom langs voor een inspirerende presentatie of een toptip bij één van de vele stands.

Je eigen robot bouwen uit onderdelen die je zelf 3D-print? En over 3D-printen gesproken… er worden verschillende 3D-printers en -scanners gedemonstreerd, waaronder twee 3D-bodyscanners. Laat een scan maken van jezelf en krijg het ontwerp van jou-in-3D mee! Omdat het printen ervan enige tijd kost kun je dat op een later moment bij een HCC-locatie in jouw omgeving laten doen tegen een kleine vergoeding. En neem vooral ook je (klein)kinderen mee, want voor de eerste 25 kinderen print HCC!3D breadboards

Maar er is nog zoveel meer te zien, doen en beleven deze dag!

Doe mee aan het kampioenschap Sjoelen 3D, doe Operatie Market Garden 75 jaar na dato eens dunnetjes flightsimmend over of neem deel aan een echte virtuele airrace, speel Pong, of laat je informeren over wat er allemaal mogelijk is op het vlak van digitale video en fotografie. Het kan allemaal (en nog veel meer) op de HCC!expo!

Ga naar de speciale Expo website.

Microsoft heeft in Windows 10 de procedure voor het verwijderen van een externe harde schijf of usb-stick aangepast. Je kunt nu zonder problemen externe usb-opslagmedia uit de computers verwijderen.

Tot nu toe vroeg Windows bij het verwijderen  van een usb-stick of een externe harde schijf uit een usb-poort van een Windows-computer je nu altijd de procedure voor 'Hardware veilig verwijderen' te doorlopen om te voorkomen dat je data verliest.

Met de nieuwe Windows 1809-update zijn deze instellingen standaard zo gewijzigd dat je opslag aangesloten via een usb-poort gewoon zonder melding veilig uit de computer kan verwijderen. 

Voorheen stond de instelling voor het verwijderen van externe media op 'Betere prestaties' waarbij een schrijfcache ingeschakeld stond. Dat vereiste het gebruik van de 'Hardware veilig verwijderen'-procedure, omdat er een kans bestond dat er gegevens verloren konden gaan als een schijf zomaar uit de pc werd getrokken. 

Onze vaste fotograaf Rien Voets heeft weer een prachtige impressie gemaakt van deze bijzondere dag in het Landstede College in Harderwijk.

Klik hier om deze video te bekijken.

Heeft u navigatie in de auto? Of op de boot wellicht? Of gebruikt u misschien GPS tijdens het hardlopen? Hoe dan ook: het is mogelijk dat uw GPS-systeem na 7 april niet meer correct functioneert.

In de nacht van 6 op 7 april vindt namelijk de ‘GPS-omwenteling’ plaats. Het telsysteem van GPS is dan vol en begint vanaf dan weer bij 0. Een beetje zoals bij oudere auto’s vroeger, als de kilometerteller na 99.999 km weer oversprong op 0 km.
 

De GPS-omwenteling kan ertoe leiden dat navigatiesystemen ‘in de war raken’ en niet meer goed functioneren. Om vervelende situaties te voorkomen adviseert Agentschap Telecom om uw GPS-systeem goed te controleren na 7 april.  

Raadpleeg bij twijfel uw leverancier.