Nieuws

Velen van ons hebben vaak nog oude Digitale video-bandjes in hun bezit en zouden die alsnog heel graag willen digitaliseren.

De techniek vliegt vooruit, dus soms werken onze oude apparaten vaak niet meer met de hedendaagse apparatuur.

Vooral als je kostbare familie momenten op de DV bandjes hebt staan is dat jammer.

Ons lid Nel Muro ging zich verder verdiepen in de mogelijkheden en schreef er een review over.

In Windows 7 werkte het allemaal prima en zodra ik met pensioen ging besloot ik al mijn banden te gaan digitaliseren. Helaas werkte het niet meer. De camera werd niet meer herkend door Windows 10. Veel gezocht in forums en op internet, helaas liep dat op niets uit.

Enkele weken geleden legde ik het probleem nog eens voor aan Jan van der Pluijm van  HCC Capelle, hij gaf me de tip om de Legacy driver (stuurprogramma) voor de firewire kaart te downloaden, zie de stap voor stap  beschrijving op de volgende website:

https://www.studio1productions.com/Articles/Firewire-1.htm

De uitleg is in het Engels maar makkelijk via je browser te vertalen.

Toen Windows 10 in 2014 werd aangekondigd, beweerde Microsoft gedecideerd dat Windows 10 de laatste Windows-versie ooit zou zijn en continu nieuwe updates zou krijgen.

En nu blijkt dat Microsoft de Windows 10 update die dit jaar gaat verschijnen zo ingrijpend vindt, dat men terugkomt op dat eerdere besluit en de update omdoopt tot een geheel nieuwe versie: Windows 11.

Onlogisch is dit niet. Windows 10 ondersteunt nieuwe zowel als (ver)oude(rde) hardware en dat kost nu eenmaal moeite. In Windows 11 kan deze ondersteuning voor oude hardware verdwijnen zodat alleen nog moderne hardware ondersteund wordt.

Afbeelding1Zaterdagmorgen 9 oktober, 10.00 uur. De deuren van Expo Houten worden voor bezoekers geopend. Bij de entree van zaal 1, waar de HCC!kennisdag plaatsvindt, is het aardig druk. Ook bij het reserveren van een ticket voor een van de presentaties boven ontstaat een lange rij. De presentaties over Windows 11 zijn al vrij snel ‘uitverkocht’.

Er staan nog meer interessante presentaties op het programma, zoals Photoshop Elements, Domotica, Scratch en iOS15 en iPadOS15. Ook voor deze presentaties moeten bezoekers er snel bij zijn.

Ben jij voorbereid op criminaliteit?

Vandaag start De Week van de Veiligheid. Speciale aandacht vandaag voor cybercriminaliteit.

Op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl kan je een webinar volgen over digitale veiligheid.

ICT studenten van het Technova College gaan vanuit het DigiLab ouderen helpen met het genereren van een QR code voor het coronatoegangsbewijs. Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs op veel plekken nodig maar het kan voor sommige een uitdaging zijn om de QR code te genereren.  

De studenten van het Technova College staan elke woensdag, donderdag en vrijdag klaar van 12:45 tot 16:00. Op deze tijden kan iedereen binnenlopen voor hulp bij het genereren van een QR code. Vervolgens kan de QR code op een telefoon gezet of afgedrukt. Een voorwaarde voor het genereren van een QR code is het hebben van een DigiD account. Indien men geen DigiD heeft, kunnen studenten helpen met het aanvragen hiervan. Voor het aanmaken van een DigiD zijn een identiteitsbewijs en BSN nummer nodig. Uiteraard moet men ook bewezen gevaccineerd, hersteld of negatief getest zijn om een QR code te verkrijgen.

Tijdens een gesprek dat plaatsvond met een vertegenwoordiger van de HCC!seniorenacademie kwamen de uitdagingen voor ouderen met het digitale coronatoegangsbewijs ter sprake. De HCC opperde dat studenten hier een bijdrage aan zouden kunnen leveren.  Zo is het idee ontstaan. “Mooi dat het DigiLab hier een bijdrage aan kan leveren. Het DigiLab is er niet alleen voor ondernemers, maar ook voor inwoners van Regio Foodvalley.”  Aldus Dick Hoogstrate, docent en begeleider.