Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Op dinsdag 27 februari jl. vond op onze locatie Maarn de huldiging plaats van onze trouwe leden.
Hierbij een kleine sfeerimpressie:

IMG 6587.CR2 HCC 40 jaar Maarn taart klaarzetten  IMG 6593.CR2 HCC 40 jaar Maarn  IMG 6594.CR2 HCC 40 jaar Maarn    IMG 6597.CR2 HCC 40 jaar Maarn  IMG 6605.CR2 HCC 40 jaar Maarn groepsfoto  IMG 6606.CR2 HCC 40 jaar Maarn

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Voorheen was Google Lens enkel beschikbaar voor de eigen Pixel-smartphones van het bedrijf, maar nu wordt de functionaliteit naar alle toestellen uitgerold. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is de Google Foto’s-app, die gratis in de Play Store staat.

De update die Lens toevoegt wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold en is binnen enkele dagen voor iedereen beschikbaar. Vervolgens krijg je bij elke foto die je in de app bekijkt, een knop te zien waarmee je Lens opent en aanvullende informatie krijgt.

Google Lens is een slimme assistent voor je smartphonecamera. Met behulp van kunstmatige intelligentie en objectherkenning levert Lens relevante info op basis van wat je ziet. Zo kan Lens benoemen welke planten of dieren je ziet als je een foto maakt, en toont de app automatisch reviews van restaurants die in beeld staan op je camera. Ook kan Lens automatisch de gebruikersnaam en het wachtwoord van je wifi-verbinding invullen op je smartphone als je een foto van je router maakt.

Lens is te vergelijken met de manier waarop Google Translate automatisch buitenlandse woorden vertaalt als je je camera erop richt. Ook lijkt het een upgrade te zijn van Google Goggles, een beperkte objectherkenning-app die het bedrijf jaren geleden lanceerde.

Google heeft grootse plannen voor Lens. De dienst wordt ook een onderdeel van de Google Assistant, zodat je niet alleen vragen met je stem maar ook met beeld kunt stellen. Daarnaast zegt het zoekbedrijf binnenkort een versie van Lens voor iOS vrij te geven, zodat ook iPhone-gebruikers ermee aan de slag kunnen.

Standaard staat Google Foto’s al voorgeïnstalleerd op veel Android-smartphones, al leveren sommige fabrikanten hun eigen galerij-app mee.

Bron:  androidplanet.nl

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

40 jaar

 

Het zal niemand ontgaan zijn, HCC viert haar 40-jarig bestaan.

Dit doen we door in het hele land jubileumbijeenkomsten te organiseren waarbij de aanwezigen getrakteerd worden op een lekker kopje koffie (of thee) en een stuk taart.

Maar dat is nog niet alles, leden die tussen de 10 jaar en de 40 jaar HCC lid zijn, worden gehuldigd met een uniek jubileumspeldje, ter ere van ( meer dan) 10, 20, 30 of 40 jaar lidmaatschap.

Tijdens deze jubileumbijeenkomsten worden op een groot aantal locaties bovendien heel interessante presentaties gegeven rond het thema ‘fotograferen met je smartphone’ in de meeste gevallen gevolgd door een workshop waar je zelf aan de gang kan gaan met datgene wat je geleerd hebt in de presentatie.

En er is meer: in het kader van dit jubileum organiseert de jarige vereniging een fotowedstrijd, met als thema:

                                 40

We laten je helemaal vrij in wat je fotografeert, als er maar “40” in voorkomt. Dus bijvoorbeeld, 40 computers op een rij, 40 kaarsen op een taart, enzovoort.

Ieder HCC-lid kan meedoen aan deze fotowedstrijd, maar er zijn wel een aantal voorwaarden:

40 jaar 2 2

  • Deelname is alleen voor HCC-leden
  • De foto(s) moeten gemaakt zijn met een smartphone
  • Er mogen maximaal 3 foto’s worden ingezonden, (minimaal) formaat, 800 x 600 pixels / JPG of PNG.
  • Inzendingen moeten zijn voorzien van naam, emailadres, merk smartphone en HCC-lidnummer. Ook een eventuele toelichting op de foto(s) mag meegestuurd worden.
  • Inzendingen kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden gestuurd.
  • Inzenden kan tot zondag 1 april 2018.
  • De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 12 mei, tijdens de HCC!expo in Utrecht.

Er is een mooi prijzenpakket samengesteld, De hoofdprijs van deze fotowedstrijd is een Canon EOS camera M100 Black en een EF-M 15-45 IS STM objectief met een adviesprijs van maar liefst € 599!

Maar er zijn meer prijzen, zo is er voor nummer 2, een Fotoboek Hardcover 30x30, incl. 80 pagina's (€ 80)

  • 3e prijs - Plexiglas 60x40 (€ 60)
  • 4e prijs - Forex 60x40 (€ 30)
  • 5e prijs - Kalender A3 (€ 20)

De 5 winnende foto’s worden onthuld en tentoongesteld tijdens de HCC!expo, die plaats vindt op 12 mei in Utrecht. (Daarover meer in de volgende nieuwsbrief).

Het prijzenpakket is gesponsord door Canon en Fotofabriek.nl

 

De jury bestaat uit: Walter Meerbeek, Fred Baltus, Peter Nent, Frans Pansier en Erik Mulder. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd!

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De afgelopen week werden ook op onze locatie Veenendaal een grote groep trouwe leden in het zonnetje gezet met de uitreiking van een herinnerings speldje.

 

IMG 6584.CR2 HCC sr academie Veenendaal 40 jaar HCC  IMG 6586.CR2 HCC Veenendaal HCC 40 Jaar

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Tijdens de jubileumbijeenkomst gisteren in 't Vinkhuys in Goningen zijn ook onze ereleden Tineke Angenent en Henk Gils met een herinneringsspeldje vereerd.

Henk en TinekeHenk en Tineke 2