Vraag van de dag

Vraag:

ls frequente reiziger kom ik met mijn NUC in de tas telkens terug op 1 van 3 vaste plekken. Daar staat een werkende printer klaar: een HP van een ouder type. Na aankomst en opstarten zoekt Win10 naar de laatst gebruikte printer (= die op de vorige locatie) en 'ziet' de actuele printer niet, hoewel die daar al tig keer gedraaid heeft.
Wat kan ik doen om te bereiken dat de NUC alledrie gebruikte (oudere) printers blijft herkennen en mij laat kiezen welke ik nodig heb? Nu moet ik steeds via Windows Update de printer (opnieuw) installeren en de volgende dag nogmaals. Er zijn ergere dingen in de wereld, maar het zou misschien nu, door recentere updates van Win10, handiger kunnen.

Antwoord:

Heb je aangevinkt dat Windows je standdaardprinter beheerd?
Zo ja, probeer dat eens uit te zetten..en check, áls dat heeft geholpen, na elke update of het nog steeds uit staat.

Vraag:

Ik heb hotmail
Hoe kan ik op een een eenvoudige wijze mijn emails verwijderen voor een bepaalde datum
bv alle mails voor 2021

Antwoord:

Hotmail wordt niet beheerd door HCC, maar door Microsoft. Ik heb zojuist toch even voor u gekeken en ik zie ook geen mogelijkheid in Hotmail (wat heden Outlook.com is) om de mails op datum in 1x te kunnen verwijderen behalve door deze apart te selecteren.

Vraag:

Als ik op instellingen klik (tandwiel), krijg ik de melding "Deze app kan niet worden geopend" en als mogelijke oplossing PC vernieuwen. Als ik daar op klik krijg 2 keuzen "Mijn bestanden behouden" / "Alles verwijderen". Dat laatste wil ik zeker niet,
maar wat gebeurt er als ik op de eerste klik?

Antwoord

Heb je de hier beschreven mogelijke oplossing (bij Windows 8.1, maar dat werkt ook op Windows 10 of 11) al geprobeerd?
https://answers.microsoft.com/nl-nl/windows/forum/all/toegang-pc-instellingen-geblokkeerd/df201897-16dc-4174-a4d6-79beb6c136e3?msclkid=5ddef70fc38d11ecb272cea74b432239