Agenda

Download als een iCal bestand
Internet en je Identiteit
Dinsdag, 19 Mei 2020, 14:00 - 16:30
Hits : 152

Een regelmatig gehoorde term is : “Data is het goud van de toekomst…”. Wanneer dit de werkelijkheid is, wat betekent dit voor ons als individu?

Feit is dat er steeds meer, steeds vaker en steeds gedetailleerdere persoonlijke informatie over ons wordt verzameld en er is dan ook steeds vaker sprake van een zekere “datahonger”. Een aantal grote bedrijven wordt zelfs wel eens bestempeld als “datagraaier”.

In dat verband wordt Google heel vaak genoemd maar voor elk bedrijf van enige omvang is het verzamelen van klantgegevens business geworden.
Naast Google zou een tamelijk willekeurige opsomming er dan ook als volgt uit kunnen zien: FaceBook, Netflix, Spotify, Twitter, Apple, Amazon Über, Microsoft.
Verder moeten we ons realiseren dat dit lijstje nog veel langer is wanneer we bedenken dat alle supermarkt- en bouwmarkt- en warenhuisketens gebruik maken van klantenpassen of spaarsystemen, die vooral bedoeld zijn om zoveel mogelijk gegevens over hun klanten te verzamelen.

Kortom, er worden ontzettend veel (persoonlijke) gegevens van ons bij “derden” opgeslagen en verkocht. Wat zijn de gevolgen daarvan, willen we dat wel en kunnen we het voorkomen? Is het mogelijk om de reeds verzamelde gegevens in te zien en kunnen die worden verwijderd?
Vragen genoeg om aandacht te besteden aan dit onderwerp. In de bijbehorende presentatie zullen we laten zien welke mogelijkheden wij hebben om weer eigen baas te worden over onze internet identiteit.

Locatie De Vondel
Vondelstraat 51
Maarssen
Utrecht
3601EX
Nederland