Agenda

Download als een iCal bestand
Webinar: Android
Dinsdag, 31 Januari 2023, 13:30 - 15:00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Android is het besturingssysteem dat wereldwijd het meest wordt gebruikt op smartphones en tablets. Het systeem biedt veel mogelijkheden en legio apps kunnen het ons makkelijk maken ! Veelal gebruiken wij er slechts enkele. Met deze presentatie wordt de kennis van het systeem opgefrist en wordt kennis gemaakt met de “Beste Android Top 100 Apps”.

Het besturingssysteem werd ontwikkeld door Android Inc. Dit bedrijf wilde een besturingssysteem maken dat door een groot aantal telefoons gebruikt kan worden.

Het gratis besturingssysteem is Android genoemd (een androïde is een, kunstmatig gemaakt, op een mens gelijkend wezen), omdat Andy Rubin (de hoofdontwikkelaar) zelf helemaal gek was van robots.

Google raakte snel geïnteresseerd in dit product en nam het bedrijf in 2005 over.

Een ander besturingssysteem voor mobiele telefoons en tablets is IOS (van Apple); het mobiele systeem van Microsoft is gediscontinueerd.

Het is mogelijk om Android op Windows PC’s te draaien: deze versie heet Bluestacks en is gratis te downloaden op www.bluestacks.com/nl/.

 Wil je deelnemen aan de webinar? Log in via de rechter kolom en klik daarna hieronder op aanmelden.

In 2023 hebben wij weer meerdere interessante onderwerpen op de agenda staan. Kijk ook regelmatig op onze website www.seniorenacademie.hcc.nl

Locatie De Twee Marken
Trompplein 5
Maarn
Utrecht
3951CR
Nederland