Agenda

Zondag, 25 September 2022, 10:00 - 18:00

U kunt bij ons van alles beleven en meemaken: Drones; Fotovideo, 3D, Modelbaanautomatisering en Domotica zullen er in ieder geval zijn. Mogelijk wordt dit nog uitgebreid.

Drones: HCC!drones geeft op haar stand informatie over aankoop en gebruik van drones voor fotografie en video, over zelfbouwdrones, 3d-geprinte drones en nog veel meer. In onze vliegkooi mag je onder onze begeleiding zelf ervaren hoe het is om een drone te besturen.

3D: De werkgroep 3D-printen van HCC!zuidoost-brabant laat zien hoe 3D-printen wordt uitgevoerd. Eerst een ontwerp maken, dan omzetten naar computertaal en printen en eventueel nabewerken en kleuren.
HCC is voor iedereen met interesse in de wondere wereld van ontwerpen en printen in 3D. Laat je verbazen door de mogelijkheden van deze techniek en bezoek onze stand!

Domotica: HCC!domotica-iot ondersteunt haar leden met domotica bij zowel hardware als software. We maken gebruik van bekende systemen zoals Home Assistant, Homey, Google Nest en Domoticz. Met Node-Red knopen we de informatiestromen aan elkaar via het populaire berichtenprotocol MQ Telemetry Transport.

FotoVideo: HCC!fotovideo houdt zich bezig met alles op het gebied van digitale fotografie en digitale video, van het maken van de beste opnames tot en met het bewerken en weergeven ervan. We zetten in om kennis te delen en anderen enthousiast te maken. Kom kennis maken!
https://fotovideo.hcc.nl/images/Atikelen/PC-Active_322_HCCfotovideo_p90-93.pdf

Modelbaanautomatisering: HCC!modelbaanautomatisering richt zich op het besturen van modelbanen (treinen en auto’s) met computers of losse elektronica voor beginners, herintreders en leden met meer ervaring en kennis.
Wil je je modelbaan (verder) automatiseren of heb je belangstelling voor het automatiseren van modelspoorwegen met behulp van computers/elektronica? We informeren je graag!

FS: Bij de werkgroep Fligthsimulator kun je leren vliegen met een computer. Het is gemakkelijk om op te stijgen, maar het is moeilijker om de weg terug te vinden en veilig te landen. Kom het beleven!

Zob: HCC!zuidoost-Brabant organiseert activiteiten van 3D-printen tot kennisoverdracht door het geven van presentaties, van machineborduren tot modelbaanautomatisering, flightsimulation en nog veel meer.
Onze bijeenkomsten zijn in Eindhoven en Helmond Je kunt hier terecht voor het bewerken van foto’s of video-opnamen maken en bewerken. We hebben meerdere locaties waar we hulp bieden bij het gebruik van computer, tablet of telefoon en nog veel meer. Laat je informeren en kom naar onze stand.