Bijeenkomsten Ede Het Kernhuis

    woensdag 6 november van 13:30 tot 16:00: Android

Agenda

Download als een iCal bestand
Windows 10 update 1903
Dinsdag, 11 Juni 2019, 14:00 - 16:00
Hits : 183

De nieuwste feature-update wordt vanaf vandaag stelselmatig naar gebruikers uitgerold via Windows Update. Microsoft installeert de update niet langer automatisch, maar geeft gebruikers voortaan de keuze om op de huidige versie te blijven en alleen maandelijkse security-updates te ontvangen. Pas wanneer de ondersteuningstermijn van 18 maanden is verlopen, word je geforceerd om naar een ondersteunde versie te updaten.

Windows 10 Home- en Pro-gebruikers kunnen er daarnaast voor kiezen om toekomstige feature- en security-updates in intervallen van zeven dagen tot maximaal 35 dagen uit te stellen. Bovendien detecteert het besturingssysteem voortaan op een intelligente manier wanneer de pc actief wordt gebruikt, zodat updates pas worden uitgevoerd wanneer je niet meer actief bent.

Voorheen kon je alleen maar vaste gebruikstijden instellen, waartussen updates niet mochten worden geïnstalleerd. Microsoft geeft met de Windows 10 mei 2019 update de gebruiker opnieuw de controle in handen om het updateritme zelf te bepalen, in plaats van elk half jaar een nieuwe versie op te dringen.

Dat zal voor veel gebruikers een verademing zijn, maar neemt niet weg dat er ook voldoende redenen zijn om de mei 2019 update wél te installeren.

Locatie Kerk De Brug
Schuilenburgerweg 2
Amersfoort
Utrecht
3816TB
Nederland