Browsers zijn er in overvloed! Naast bekende namen, zoals Edge, Chrome en Firefox, zijn nog veel meer de moeite waard. Wie privacy belangrijk vindt, heeft bijvoorbeeld aan de Brave of Tor browser een zeer betrouwbare partner. En Opera heeft een geïntegreerde VPN-functie. 

Een browser dient natuurlijk in de eerste plaats om websites te bezoeken. Dat kan vanzelfsprekend met elk surfprogramma. Voor de snelheid scheelt het nogal of er wel of geen advertenties op webpagina’s zichtbaar zijn. Sommige browsers weren om die reden standaard alle online-reclame. 

Maar er zijn meer interessante verschillen. Wil je bijvoorbeeld een minimalistisch design zonder toeters en bellen, of heb je juist behoefte aan een gebruiksomgeving boordevol opties? Er is voor elk wat wils! We zetten na wat algemene opmerkingen de voornaamste verschillen tussen een viertal op een rij. Maar eerst wat algemene zaken.

In deze presentatie laten we u kennis maken met de 4 meest gangbare webbrowsers. Raadpleeg onze agenda voor een bijeenkomst bij u in de buurt.

Vraag van de dag